Ratifiquen la condemna a dos mesos de presó per als capitans de l'Acero

Estadi de futbol de l'Acero
Estadi de futbol de l'Acero

El jutjat penal número 6 de València ha condemnat a sengles penes de dos mesos de presó, que substitueix per multes de 720 euros, i al pagament d'altres multes de 500 euros, per un delicte de corrupció en l'esport, a dos capitans del Club Esportiu Acero, per intentar falsejar un partit per a guanyar diners amb les apostes que prèviament havien fet.

La sentència, declarada ferma després de l'acord de conformitat aconseguit entre les parts el dia del judici, aprecia en la conducta de tots dos condemnats l'atenuant de dilacions indegudes i estableix la inhabilitació de tots dos per a l'exercici professional de l'esport durant el temps que dure la condemna.

Segons el relat de fets provats recollit en la resolució, els dos capitans de l'Acero, van contactar amb el que era porter del seu equip i li van oferir fins a 1.000 euros per deixar-se fer un gol en la primera part del partit que anava a enfrontar-los el 28 de febrer de 2016 en el seu estadi contra el Club Esportiu Recambios Colón de Catarroja.

La sentència reflecteix que d'aquesta manera pretenien “obtindre un il·lícit benefici econòmic a través de les apostes prèviament realitzades”. El porter es va negar fins a tres ocasions a accedir a l'oferiment. Ells li van mostrar llavors la seua estranyesa per aquesta negativa i li van dir que hi havia “molts diners en joc” i que era una manera de cobrar els diners que el club els devia.

L'equip local, finalment, va perdre el partit per 0-1, però “no a conseqüència de les maniobres dels acusats”, als quals tampoc consta que reberen cap benefici econòmic.

Després del partit, el porter va comunicar a la directiva del club l'ocorregut i aquesta va decidir apartar als dos capitans i interposar la corresponent denúncia.

També et pot interessar

stats