La XII Cursa per Muntanya Vistabella, un èxit esportiu i de públic

Han corregut en paral·lel la primera edició de la Copa d'Espanya de carreres de muntanya per a invidents.

Pòdium femení i masculí en categoria absoluta. 12a edició de la Cursa per Muntanya Vistabella.

Ja és una clàssica entre les carreres de muntanya i una festa per a Vistabella del Maestrat. Una prova entre antigues sendes, masos i paratges excepcionals, que corren el primer diumege d'agost. La Cursa per Muntanya Vistabella, a més, ha transcorregut enguany en paral·lel, amb la primera Copa d'Espanya per a invidents. 

Amb més de 600 participants i 200 voluntaris, ha arrancat la carrera a les 08:00 h, a la plaça de l'Església, amb un gran ambient de públic. La prova és, a més, puntuable per a la Copa d'Espanya de carreres per muntanya FEDME. Tot açò, gràcies a l'esforç dels membres de l'organització, el Club de Muntanya Vistabella, amb el suport de l'Ajuntament, la Diputació de Castelló i la Fundació Trinidad Alfonso. Segons Eladi Roca, membre organitzador, tot va nàixer fa 12 anys, amb la voluntat de promocionar i donar visibilitat a aquest poble de l'interior. I evidentment, ho han aconseguit.

La marxa, de 27 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, circula pel Parc Natural de Penyagolosa com a escenari, travessant sendes i camins, que tradicionalment han comunicat els masos de la zona. El santuari de Sant Joan de Penyagolosa és escenari d'avituallament. Zones ràpides, combinades amb altres més tècniques i dures per als corredors. 

Els guanyadors han sigut Mario Bonavista, amb un temps de 2:24:30, i Sandra Sevillano, amb 2:56:12, que revalida el campionat d'Espanya. En categoria masculina, el segon classificat ha sigut Abdelfatah Dalal Jirari i tercer, Juan Jesús Bravo. En la femenina, han acompanyat a Sandra en el pòdium Mireia Pons i Julia Font.

També els més joves hi han pogut participar. En la carrera de juvenils, el pòdium ha quedat de la manera següent: Álvaro García Gil, guanyador; en segona posició, Álvaro Gómez; i tercer, Jordi Monferrer. En cadets, Jon Baz Arkotxa, Abderrahim Hanzaze i Álvaro Osanz Laborda han qiuedat en primera, segona i tercera posició respectivament.

També s'ha disputat la primera Copa d'Espanya de carreres de muntanya per a invidents, modalitat impulsada des de la FEDME, que permet acostar l'esport de muntanya a les persones amb discapacitat, competint dins del seu calendari oficial de carreres. Segons declaracions dels mateixos participants, és una de les proves més exigents del calendari, però el fet d'acabar-la ja és un repte i dona una satisfacció màxima.

Carmen Belmar i Domingo Carretero han sigut els campions d'aquesta edició, amb un temps parell de 3 hores i 50 minuts. José Manuel Ramos i Miguel Ángel Luque també han entrat destacats.

També et pot interessar

stats