Xest vibra davall la pluja

El Mundial de Motociclisme 2017-2018 ja és història. Dovizioso, Oliveira i Can Oncu, els guanyadors de l'última carrera de l'any.

La pluja ha sigut la gran protagonista a Xest.
La pluja ha sigut la gran protagonista a Xest.

El Gran Premi de motociclisme ha estat marcat per la pluja. Amb la pista banyada s'han disputat les carreres de les tres categories. En MotoGP l'aigua ha obligat fins i tot a disputar dues mànegues.

El matí començava amb Moto3 i just en la primera volta el pilot de Corbera, Arón Canet, ha caigut i quedava fora de carrera. També ha anat a terra el cullerenc Vicente Pérez, ho ha fet just en l'última volta. L'únic valencià que ha pogut creuar la línia de meta i evitar la caiguda ha sigut Jaume Masià. El d'Algemesí ha acabat sisé, resultat amb què aconsegueix el títol al millor debutant de l'any en la categoria. La victòria ha sigut per al pilot de només 15 anys Can Oncu. El turc, que debutava hui en Moto3, és el pilot més jove que guanya un gran premi.

En Moto 2, el portugués Miguel Oliveira ha guanyat la carrera amb una gran actuació del valencià Iker Lecuona. El valencià, que ja va ser el més ràpid en la jornada de divendres, ha acabat en segona posició, el seu primer podi. Jorge Navarro també ha caigut i no ha pogut acabar la prova.

I en la categoria reina una bandera roja, per la gran quantitat d’aigua sobre l'asfalt, ha condicionat la carrera. En la primera mànega, dominada per Àlex Rins, tant Marc Márquez com Maverick Viñales han caigut i no han pogut continuar. Quan faltaven 14 voltes per a la fi, direcció de carrera ha suspés momentàniament el gran premi fins que amainara la pluja. En la represa, Rins no ha pogut mantindre la primera posició en la graella i ha sigut l'italià Andrea Dovizioso qui ha acabat imposant-se. Pol Espargaró han completat el podi, el primer des que és pilot de MotoGP. Valentino Rossi ha caigut, Álvaro Bautista també quan rodava el desé i en l’última carrera, Dani Pedrosa ha sigut cinqué.

Dimarts i dimecres torna l'activitat a la pista del Ricardo Tormo amb els entrenaments de cara a la pròxima temporada. Serà el debut de Jorge Lorenzo amb la Honda i pilotaran per primera vegada una MotoGP Joan Mir (Suzuki Ecstar), el portugués Miguel Oliveira (Tech3 KTM), l'italià i campió de Moto2, Francesco Bagnaia (Pramac Ducati) i el francés Fabio Quartararo (SIC Yamaha).

També et pot interessar

stats