Xest posa el punt final a la temporada de motos

Aquest cap de setmana es disputa el gran premi de motociclisme de la Comunitat Valenciana, l’última cita del Mundial 2019.

Jaume Masià, en la segona sessió d’entrenament a Xest
Jaume Masià, en la segona sessió d’entrenament a Xest / Manuel Bruque (Efe)

Aquest cap de setmana es disputa el gran premi de motociclisme de la Comunitat Valenciana, l’última cita del Mundial 2019. Un fi de festa en què vora 200.000 aficionats passaran per les graderies del circuit Ricardo Tormo. El gran premi arriba amb els campions de cada categoria ja decidits: Marc Márquez en MotoGP, Àlex Márquez en Moto2 i Lorenzo Dalla Porta en Moto3. A pesar d’això, en aquest gran premi encara hi ha incògnites per resoldre.

El guanyador del primer campionat de motos elèctriques es decidirà a València, i el valencià Héctor Garzó només està a 19 punts del primer classificat, Mateo Ferrari. També el pilot d’Alcoi Nico Terol té possibilitats, a pesar que el separen 49 punts del líder. En el circuit de Xest es disputaran les últimes dos proves d’aquesta competició, amb 50 punts en joc.

A més, aquest gran premi es recordarà com el de la retirada de Jorge Lorenzo. El cinc vegades campió del món de motociclisme ha decidit deixar de competir als 32 anys. Ho va anunciar dijous, envoltat dels companys de graella i familiars.

Valencians en el circuit

A pesar que les categories principals ja estan decidides, aquest gran premi té altres al·licients. El valencià Iker Lecuona debutarà en la categoria reina. Amb 19 anys i 11 mesos, el de València s’estrenarà a casa abans del que s’esperava, ja que estava previst que pujara de categoria la temporada que ve. També en Moto2 Jorge Navarro aspira encara a la segona posició. El pilot de la Pobla de Vallbona ha sumat 7 pòdiums aquesta temporada i es consolida en la categoria de plata.

En Moto3, quatre seran els pilots valencians que xafaran l’asfalt del circuit Ricardo Tormo. El pilot de Corbera Arón Canet té molts a prop la segona posició. De fet, ha estat lluitant fins la gira asiàtica per campionat, que finalment ha sigut per a l’italià Dalla Porta. Aquesta temporada, Canet ha aconseguit 7 pòdiums. El pilot d’Algemesí Jaume Masià ha fet una temporada irregular però a pesar d’això ha sumat quatre pòdiums. El tercer pilot valencià a Xest serà el borrianenc Sergio García, que enguany va fer un segon lloc a Sepang.

Per últim, i com a convidat, Carlos Tatay disputarà a Xest la seua tercera carrera en Moto3 de la temporada. El pilot d’Alaquàs ha disputat carreres en quatre campionats diferents i enguany s’ha proclamat campió de la Rookies Cup.

Calendari de proves

Divendres han sigut els entrenaments lliures i dissabte la classificació i la primera de les dues carreres de MotoE. Diumenge, el plat fort. A les 10:00 h es decidirà el primer mundial de motos elèctriques. A les 11:00 h serà el torn de la Moto3 i a les 12:20 h, la Moto2 començarà a rodar. El fi de festa a Xest serà a les 14:00 h, quan comence la carrera de la categoria categoria reina.

També et pot interessar

stats