World Rugbi no investigarà la possible no elegibilitat d'un jugador neozelandés per part de Romania

La Federació Espanyola de Rugbi denuncia una "doble vara de mesurar" de l'organisme internacional, que els va deixar fora del Mundial

La Federació Espanyola de Rugbi va denunciar la romanesa per l'alineació de Jason Tomane durant els Campionats d'Europa de 2021 i 2022.
La Federació Espanyola de Rugbi va denunciar la romanesa per l'alineació de Jason Tomane durant els Campionats d'Europa de 2021 i 2022.

World Rugbi ha comunicat aquest dijous la decisió de no admetre la denúncia sobre la possible no elegibilitat del jugador neozelandés de la Federació Romanesa de Rugbi, Jason Tomane, qui podia haver sigut alineat de manera indeguda en quatre partits del procés de classificació per al Mundial.

Els arguments que dona Alan Gilpin, CEO de World Rugbi, és que aquest assumpte va ser tractat en el seu moment pel seu Comité de Regulacions, motiu pel qual no li trasllada la petició "davant la falta d'informació nova que provoque la seua remissió".

D'aquesta manera, la selecció romanesa disputarà la Copa del Món 2023 de França. El combinat de Romania va presentar una denúncia contra la Federació Espanyola de Rugbi (FER) per l'alineació de Gavin van den Berg, una denúncia que va acabar amb la desclassificació de l'equip espanyol.

La FER assenyala que "sembla evident que World Rugbi utilitza una doble vara de mesurar" i "s'intentaran presentar noves evidències perquè les explicacions oferides des del màxim organisme del rugbi mundial no són de cap manera aclaridores".

També et pot interessar

stats