La Vuelta passarà per 32 localitats de les comarques de València

La prova comença amb una crono a Torrevella, el 24 d'agost.

Representants de les localitats valencianes per on passa la Vuelta, amb el director Javier Guillén i Fernando Escartín.
Representants de les localitats valencianes per on passa la Vuelta, amb el director Javier Guillén i Fernando Escartín. / PdlF

La Vuelta més valenciana, asseguren els responsables. Després que l'any passat evitara les comarques de València, enguany serà per on més pobles passarà: un total de 32 localitats a les quals s'han de sumar altres de la Comunitat Valenciana (on enguany hi ha set etapes), ja que la prova comença amb una crono a Torrevella, el 24 d'agost. I els ciclistes es queden a les comarques d'Alacant fins el dimarts 27 d'agost. En la quarta etapa, s'ix de Cullera fins arribar al Puig, en un recorregut de 177 quilòmetres, amb només un port de tercera, l'Oronet (a 45 km de meta) "que permetrà als esprintadors poder destacar", comenta el director tècnic de la prova, Fernando Escartín, en la presentació de la prova a València.

La quarta etapa passarà per: Favara, Corbera, Alzira, Almussafes, Benifaió, Albal, Llombai Catadau, Montroi, Real, Montserrat, Xest, Vilamarxant, Riba-roja de Túria, l'Eliana, Sant Antoni de Benaixeve, Bétera, Nàquera, Serra, Torres Torres, Quart de les Valls, Benavites, Faura, Canet d'en Berenguer, Sagunt, Puçol i acabarà al Puig.

La següent etapa, el 28 d'agost, eixirà de l'Eliana i passarà per Llíria i el port de les Alcubles, abans de deixar les comarques valencianes, cap a l'observatori astrofísic de Javalambre, on estarà el primer final en alt de la Vuelta.

En total, després que en el 2018 la Vuelta no passara per València, enguany passarà per 32 municipis de la Ribera Alta i Baixa, de l'Horta, de la Foia de Bunyol, del Camp de Túria, del Camp de Morvedre i dels Serrans.

"L'any passat vam fer un parèntesi en no passar per València", comenta el director Javier Guillén, "sabent que tornaríem enguany i faríem una Vuelta molt valenciana. Estarem en les tres províncies amb el repte no només de tornar, sinó de fer-ho millor". Guillén va remarcar el fet que la Vuelta passe pel Puig i l'Eliana, per "on no havia passat mai la Vuelta. Hem volgut fer un recorregut atractiu per als ciclistes i que a més complisca les expectatives turístiques dels 189 països que voran la Vuelta a través de la televisió, ja que som la segona carrera ciclista més vista del món després del Tour i tenim la responsabilitat no només d'ensenyar sinó d'ensenyar el més bonic".

En este sentit, Guillén ha remarcat que la Vuelta s'ha de planificar en termes esportius i d'entreteniment, per això espera una gran afluència d'espectadors en el mes d'agost "hi haurà calor tant ambiental com humana. A més, farem activitats paralel·les, com una 'fan zone' en les eixides, la caravana de la Vuelta, o la carrera júnior, en la qual participaran un centenar de xiquets dels col·legis de la zona". "Perquè l'any passat, va haver una audiència d'un milió i mig d'espectadors", afegix Toni Gaspar, president de la Diputació de València.

També et pot interessar

stats