La Vuelta generarà més d'un milió d'euros en les etapes d'Alacant

Alejandro Valverde i Nairo Quintana estaran en la carrera espanyola

El director de la Vuelta qualifica d'espectacular l'eixida de Torrevella.
El director de la Vuelta qualifica d'espectacular l'eixida de Torrevella.

La presència de la Vuelta a la Comunitat Valenciana generarà de manera directa un milió dos-cents mil euros només en les tres primeres etapes que es disputen a la província d'Alacant. El director general, Javier Guillén, ha confirmat la presència de Valverde, Quintana i l'elit del ciclisme.

L'edició d'enguany de la Vuelta passa durant les primeres set jornades per terres valencianes. L'eixida, per primera vegada, des de les Salines de Torrevella "és espectacular", segons el director de la carrera, Javier Guillén. La repercussió econòmica directa supera només en les tres primeres etapes per la província d'Alacant el milió dos-cents mil euros. L'impacte indirecte, que és l'efecte televisiu, passaria dels deu milions d'euros.

Valverde i Quintana estaran en la Vuelta

Alejandro Valverde i Nairo Quintana estaran en la carrera espanyola. També és probable la presència d'un dels germans Yates i l'Sky portarà una formació molt competitiva.

Guillén afig que el millor per a atraure l'elit del ciclisme és que puge la qualitat de la carrera, que és la segona més vista del món després del Tour de França.

Els més innovadors

La Vuelta és la que aporta més innovacions respecte a les altres dos grans. Guillén destaca que aprofiten molt els escenaris. La carrera ha eixit d'un portaavions, ho farà d'unes salines i han arribat a llocs impossibles com l'alt de Benitatxell, a la Marina Alta, o al Mas de la Costa, a la comarca de l'Alcalatén.

El recurs innovador és anar a llocs que no es coneixen i traure rampes impossibles que aporten lluita, esforç i sacrifici en la competició. La Vuelta ha canviat el perfil que hi havia abans de primera setmana, esprint; segona, mitja muntanya; i tercera, alta muntanya. Ara la muntanya ja està en els primers set dies.

Torrevella, un dels llocs de més públics en la Vuelta

La direcció de la carrera guarda un bon record de l'última vegada que va estar a Torrevella en l'edició del 2015. Javier Guillén assegura que és un dels llocs en el qual més públic va assistir a presenciar la prova. Ara, el 24 d'agost, encetarà la carrera amb una posada de llarg que pretenen que siga espectacular.

L'edició de 2019 de la Vuelta es podrà veure en 188 països. La prova té un cost que supera els 15 milions d'euros.

També et pot interessar

stats