La Vuelta Ciclista de 2019 eixirà de les Salines de Torrevella

Més de 200 efectius de la Policia i la Guàrdia Civil vetlaran per la seguretat en l’edició d’enguany, que comença hui a Màlaga.

Acte de presentació de la 73a edició de la Vuelta a Espanya
Acte de presentació de la 73a edició de la Vuelta a Espanya / Europa Press

Les Salines de Torrevella, al Baix Segura, seran l’escenari de partida de l’edició de 2019 de la Vuelta a Espanya. El director general d’Unipublic, l’empresa que organitza la ronda estatal, ha desvelat que tres de les etapes de la competició passaran per les comarques de la província d’Alacant i que la d’eixida serà un contrarellotge, encara que de moment no s’ha decidit si serà individual o per equips.

Precisament aquest dissabte es dona el tret d’eixida, a Màlaga, a l’edició número 73 de la Vuelta Ciclista a Espanya. Amb l’objectiu de vetlar per la seguretat d’aquest esdeveniment esportiu i per a garantir que transcorrerà amb normalitat, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han preparat un dispositiu de més de 200 agents per a cada etapa. Estarà operatiu fins que acabe la competició, que serà el 16 de setembre a Madrid.

Tot i que enguany la Vuelta no passarà per la Comunitat Valenciana, a Torrevella ja calfen motors per a 2019. Segons ha explicat la Diputació d’Alacant, les Salines compleixen dues condicions que han sigut determinants per a l’elecció d’aquest espai natural com a punt d’eixida. A més de ser una “exida inèdita”, aquest paratge natural és l’últim gran producte turístic que s’ha inclòs en l’oferta de la Costa Blanca amb visites guiades, un fet que suposa “una oportunitat única per a promocionar-lo tant a l’àmbit nacional com internacional". 

Notable impacte econòmic 

La presència de la ronda espanyola a la Costa Blanca tindrà impacte en l’economia de les comarques del sud del territori valencià. Les previsions apunten que hi haurà una injecció d’uns tres milions d’euros, tenint en compte tots els esdeveniments previs que s’organitzen al voltant de l’eixida i les dues etapes. 

A més, segons les dades d’Unipublic, unes 3.000 persones formen la caravana de la Vuelta, entre organització, seguretat, hostesses i patrocinadors. Aquesta comitiva genera unes despeses d’uns 250.000 euros per nit que repercutiran en el territori valencià. 

Des de 2011, quan va eixir de Benidorm, la Comunitat Valenciana no acollia el començament de la Vuelta a Espanya. Aquesta serà la sisena vegada que la competició ciclista fa l’eixida a la Costa Blanca.

També et pot interessar

stats