Vora 7.000 corredors participaran en la 15K Nocturna de València

La prova és l'única carrera de la seua distància que compta amb l'etiqueta Silver Label de World Athletics

La prova, que celebra enguany la seua huitena edició, s'ha presentat hui a l'Ajuntament de València
La prova, que celebra enguany la seua huitena edició, s'ha presentat hui a l'Ajuntament de València / 15K Nocturna València

Aquest dissabte 18 de setembre la ciutat de València viurà la celebració d'una de les seues cites esportives més destacades: la 15K Nocturna, que començarà a les 22:00 h a l'avinguda de l'Enginyer Manuel Soto de València i travessarà els llocs més emblemàtics de la ciutat fins a travessar la meta al carrer de Joan Verdeguer.

Després de dos ajornaments a causa de la situació pandèmica, quasi 7.000 corredors prendran els carrers de la ciutat del Túria sota fortes mesures de seguretat: es prendrà la temperatura a tots els participants i l'ús de la mascareta serà obligatori fins a moments abans de l'eixida. A més, es realitzaran diferents eixides de 1.000 corredors amb marques de separació en l'asfalt d'un metre i mig entre ells.

L'activitat de la prova començarà aquest divendres amb l'obertura de la fira del corredor, que estarà situada en l'històric edifici de les Drassanes. Aquest emblemàtic recinte del patrimoni valencià torna a ser el punt de trobada de corredors i marques patrocinadores i expositores. A més, en aquest espai els corredors podran retirar el seu dorsal per a participar en la carrera i la seua borsa del corredor. La fira del corredor estarà oberta divendres, de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h, mentre que el dissabte l'horari serà ininterromput, de 10:00 a 19:00 h.

Una vintena d'esportistes d'elit tractaran de batre els rècords de la carrera que actualment tenen el kenyà Abel Kipchumba (41 minuts i 55 segons) i l'etíop Zeineba Yimer (46 minuts i 52 segons). Entre els favorits d'enguany es troben els ugandesos Mane Bushendich i Abel Chebet i la subcampiona olímpica Francine Niyonsaba.

Talls de carrers i dispositiu policial

A les 16:00 h de dissabte començarà el muntatge de la carrera que comportarà el tancament d'alguns dels carrers de la ciutat fins a la 01:30 h de la matinada. En aquest sentit, s'ha establit un ampli dispositiu policial i de voluntaris al llarg de tot el circuit garantir el correcte desenvolupament de la prova i minimitzar així l'impacte en la ciutadania.

Talls previstos per al muntatge de la carrera
Talls previstos per al muntatge de la carrera / 15K Nocturna València

També et pot interessar

stats