La Volta a la CV es presenta amb el dubte de Tadej Pogaçar

La prova començarà a Elx, tindrà una etapa reina com les clàssiques belgues i una decisiva crono a Almenara.

La Volta a la CV es presenta amb el dubte de Tadej Pogaçar
La Volta a la CV es presenta amb el dubte de Tadej Pogaçar

La 72a Volta a la Comunitat Valenciana, que començarà el 3 de febrer a Elx i acabarà el dia 7 a València, tindrà "una participació històrica", segons ha indicat el director de la prova, Ángel Casero, en l'acte de presentació, que ha tingut lloc a l'edifici Veles e Vents del cap i casal, però no ha pogut confirmar la presència de l'últim guanyador de la prova i actual guanyador del Tour de França, l'eslové del Team UAE Tadej Pogaçar. Això sí, Casero sí que ha confirmat la presència de l'Ineos i del Movistar, que acudiran amb el seu "equip Tour' per les carreteres valencianes.

L'edició de 2021 de la Volta a la Comunitat Valenciana vindrà marcada per totes les restriccions a què obligarà l'actual pandèmia de Covid-19. Hi haurà tres bambolles per a garantir la seguretat i la salut dels participants. L'organització, d'acord amb les autoritats sanitàries, no farà públiques ni les carreteres ni les poblacions per on passarà la prova, ni tampoc el lloc exacte on es farà l'eixida i l'arribada. L'objectiu és acostar la prova als aficionats amb la difusió en streaming i mitjançant les xarxes socials, perquè "s'ha de garantir la salut i la seguretat dels participants", ha assenyalat Casero.

La carrera tindrà cinc etapes. La primera, amb inici a Elx i final a Ondara, de 166 quilòmetres, de mitja muntanya, i quatre ports concentrats a la part final.

La segona etapa, la més llarga, de 184 quilòmetres, tindrà inici i final a Alacant, i es preveu que acabarà amb un esprint massiu on els velocistes tindran la seua oportunitat.

La tercera, la reina, serà un circuit entre la localitat de Torrent i l'alt de La Reina, a Dosaigües, una etapa de 160 quilòmetres, sense un gran port, però sí amb quinze cotes menudes, qualificada com a trencacames, i dirigida a "classicòmans".

La quarta etapa, decisiva, una crono de 17 quilòmetres, amb inici a Xilxes i final a la platja d'Almenara, les dues poblacions de la Plana Baixa. Un circuit totalment pla, un perfil per a grans rodadors i experts en la lluita contra el crono.

La cinquena i última etapa, curta, de 95 quilòmetres i, com sempre, amb eixida de Paterna i final a València.

També et pot interessar

stats