La Volta a la Comunitat Valenciana 2023 obrirà el calendari internacional

El president de la prova, Ángel Casero, ha admés que hi haurà muntanya en l'última etapa

Ángel Casero, durant el balanç anual de la Volta a la Comunitat Valenciana
Ángel Casero, durant el balanç anual de la Volta a la Comunitat Valenciana / À Punt Esports

La pròxima edició de la Volta a la Comunitat Valenciana se celebrarà de l'1 al 5 de febrer de 2023, per la qual cosa obrirà el calendari internacional, com ha avançat el director general de la carrera, Ángel Casero, durant el balanç anual.

La prova tindrà probablement una contrarellotge individual i es buscarà que l'última etapa no acabe a l'esprint, en incloure dos ports de muntanya.

Casero ha explicat que l'eixida serà a Oriola, al Baix Segura, que dissabte serà l'etapa reina a Castelló, amb un final en un port no molt dur encara que sí que ho serà el recorregut, i "intentarem que torne a acabar a la plaça de l'Ajuntament de València".

També ha admés que no repetiran l'etapa amb un camí de terra, que va decidir la victòria final en l'edició d'enguany, ja que assegura que "volem que vinga gent important, per la qual cosa busquem una carrera equilibrada".

L'edició de l'any 2024 serà la 75a de la carrera, per la qual cosa el director de la carrera ha assegurat que busquen ja algunes novetats, com poder ampliar a sis etapes i ha reconegut que li agradaria que la carrera ascendira de categoria ProSeries a WorldTour, encara que ha destacat que és molt difícil aconseguir-ho.

Balanç de l'edició de 2022

Segons les dades oferides per l'organització, l'edició d'enguany tingué una valoració econòmica total lleugerament superior als 62 milions d'euros, amb uns impactes totals de quasi 554 milions.

L'audiència televisiva s'ha incrementat en un 4% respectede l'edició anterior de 2021, el nombre de països que han tingut imatge televisiva de la carrera ha sigut de 206 i el creixement de notícies en televisió ha sigut del 180%, en ràdio del 154%, en premsa de 54% i en internet de 13%.

També et pot interessar

stats