Vint milions d'espectadors vibren amb la Copa Davis de València

Durant tres dies, el millor tenis de la Davis s'ha jugat a la plaça de bous de València.

Panoràmica de la plaça de bous de València
Panoràmica de la plaça de bous de València / Álvaro Díaz (RFET)

Més enllà del vessant estrictament esportiu, aquesta eliminatòria ha suposat un impuls per a la projecció turística i esportiva de la ciutat. La regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha avançat a À Punt Mèdia les primeres estimacions. "Aquests quarts de final de la Copa Davis han sigut televisats internacionalment i, segons una estimació prèvia, vint milions d'espectadors al món els han vist. Ha sigut una gran oportunitat per a projectar la imatge de València al món", ha declarat. 

De moment, no hi ha xifres oficials de l'impacte econòmic i publicitari que aquest esdeveniment pot haver comportat per a València. Gómez n'ha encomanat un informe a l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques. 

El president de la Generalitat mateix, Ximo Puig, ha valorat molt positivament l'impacte de la celebració dels quarts de final de la Copa Davis a València. Puig ha assegurat que la competició ha sigut un èxit extraordinari, tant per la projecció internacional de la Comunitat Valenciana a l'estranger com per la difusió de l'esport. El cap del Consell ha afirmat que aquests esdeveniments situen la regió on mereix estar. 

Per la seua part, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que l'esdeveniment ha consolidat València com a ciutat de l'esport, amb la presència de figures mundials del tenis, com ara Rafa Nadal i Alexander Sverev. 

Entre els 8.000 espectadors que han omplit la plaça, hi havia aficionats arribats de tot Espanya i també prou d'alemanys. Precisament, Alemanya és un objectiu preferent en matèria turística per a l'Agència Valenciana de Turisme, que ha aprofitat l'esdeveniment per a impulsar una campanya per a captar el turista teutó. Segons Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, durant el primer trimestre de l'any el turisme alemany ha augmentat un 34% a la Comunitat Valenciana. 

Espanya s'enfrontarà a domicili en les semifinals de la Copa Davis a França, l'actual campiona, del 14 al 16 de setembre.

També et pot interessar

stats