Vint anys de l'última lliga del Platges de Castelló

L'equip de la Plana va viure una final històrica contra un altre equip valencià, el València Vijusa

Es compleixen vint anys de l'última lliga del Platges de Castelló / Arxiu RTVV

Aquest 23 de juny l'esport valencià reviu un esdeveniment històric que va tindre lloc ara fa vint anys. Es tracta de l'última Lliga de futbol sala guanyada per un equip valencià, concretament el Platges de Castelló, en la temporada 2000-2001. Però a més, aquesta final va ser encara més històrica, per jugar-se íntegrament ací, ja que, l'equip rival també era un equip mític com el València Vijusa.

El Platges de Castelló estava liderat per l'internacional Javi Rodríguez, que va marcar una època en el club castellonenc i on es va consolidar com un dels millors jugadors del món.

Per als blanc-i-blaus, aquesta era la seua segona i última lliga aconseguida, en un any en què va fer doblet guanyant la Copa d'Europa. Però encara guanyaria més títols en la que està considerada l'època daurada del club. De fet, durant els dos anys següents va guanyar dos títols més de Copa d'Europa i en la temporada 2003-2004, la Supercopa d'Espanya.

L'any 2006 el club castellonenc va rebaixar el pressupost per a la temporada i a poc a poc, el club va anar perdent força esportiva fins a baixar de categoria la temporada 2011-2012. En la temporada 2016, en Segona Divisió B, el Platges va canviar de nom a la denominació actual, Bisontes Castelló i va ascendir a la Segona Divisió on encara es manté.

El Llevant, a seguir els passos

Es dona la casualitat que aquesta temporada, un altre equip valencià com és el Llevant també pot guanyar la lliga de futbol sala. Els granotes juguen la primera final de la seua història contra el Barça després d'una temporada en què han finalitzat en la cinquena posició de la lliga regular.

El Barça, no obstant això, és el favorit, per història, amb quatre títols lliguers en els últims deu anys; i per classificació per haver finalitzat la temporada en la tercera plaça.

També et pot interessar

stats