Vingegaard, nou campió del Tour de França

El ciclista danés ha segellat el triomf després de finalitzar segon en la contrarellotge de la penúltima etapa, que ha guanyat el seu company d'equip Wout van Aert

El Tour de Vingegaard
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
23 de juliol 2022 - 18:36 Actualitzat: 24 de juliol 2022 - 23:53

Jonas Vingegaard s'ha convertit en el nou campió del Tour de França, i succeeix Tadej Pogacar en el palmarés de la volta francesa. L'eslové, guanyador de les dues últimes edicions del Tour, no ha tingut cap opció de revalidar el triomf contra un Vingegaard que s'ha mostrat intractable durant les tres setmanes de competició.

Vingegaard ha guanyat amb una renda 2 minuts 49 segons sobre Pogacar i de 7 minuts 28 segons sobre el britànic Geraint Thomas, vencedor el 2018. Luis León Sánchez ha sigut el primer espanyol de la general, catorzé, després de guanyar una plaça en la contrarellotge.

Però el paper dels espanyols ha sigut discret. La gran esperança espanyola, Enric Mas, començà al ritme dels favorits, però anà de més a menys i ha acabat abandonant per covid. El millor espanyol, Luis León, no estarà en el top 10 i ja son 4 anys des que Omar Fraile guanyà l'última etapa al Tour per al ciclisme espanyol. El seleccionador nacional, Pasqual Momparler, creu que es necessita més finançament per a tornar a estar en les primeres posicions del rànquing internacional. 

També et pot interessar

stats