Van Vleuten guanya el Tour de França femení

La ciclista neerlandesa s'ha imposat per davant de Demi Vollering i Katarzyna Niewiadoma

Van Vleuten celebra la victòria al pòdium
Van Vleuten celebra la victòria al pòdium / Jean-Cristophe Bott

Annemiek van Vleuten, de l'equip Movistar, s'ha proclamat campiona del Tour de França femení amb una nova victòria d'etapa, després de l'aconseguida aquest dissabte, que li va donar el lideratge de la prova francesa. Aquesta edició ha sigut especial perquè feia 33 anys que no es disputava sota el nom de Tour de França.

La ciclista neerlandesa, guanyadora de les dues últimes edicions de la Volta Comunitat Valenciana Fèmines, ha pujat al primer lloc del pòdium en imposar-se a la seua compatriota Demi Vollering, segona a 3 minuts i 48 segons, i la polonesa Katarzyna Niewiadoma, tercera a 6 minuts i 35 segons. La mallorquina Mavi García ha sigut la millor espanyola, en finalitzar en desena posició.

Van Vleuten suma aquest triomf als tres que ja té al Giro d'Itàlia. La neerlandesa és també l'actual campiona olímpica en contrarellotge i subcampiona en ruta.