Valverde i Izagirre, protagonistes de la Volta, del 5 al 9 de febrer

La Volta començarà a Castelló i acabarà a València, i s’oferirà en directe per la televisió d'À Punt.

VÍDEO | Valverde i Izagirre, protagonistes de la Volta, del 5 al 9 de febrer

La 71 edició de la Volta a la Comunitat Valenciana s'ha presentat hui a l'edifici Veles e Vents de València una prova que tindrà lloc del 5 al 9 de febrer. Entre altres, hi participaran l'últim guanyador de la prova, Ion Izagirre, de l'Astana, i l'excampió del món, Alejandro Valverde, guanyador de tres edicions. Enguany torna a la prova valenciana acompanyat de Marc Soler, un dels nous líders del seu equip, el Movistar. La Volta s’oferirà en directe per la televisió d'À Punt cada dia a partir de les tres de la vesprada.

Foto de família de l'acte de presentació de la Volta a la Comunitat Valenciana que ha tingut lloc aquest dijous a València. 

La Volta inclourà 21 equips, dels quals 12 de Pro Tour, la màxima categoria del ciclisme internacional. En total, seran 141 corredors que correran les cinc etapes, amb inici a Castelló i arribada a la plaça de l'Ajuntament de València, com és tradicional. 

Cal destacar la tercera etapa, que correrà per carreteres i poblacions del Baix Segura, en homenatge a una comarca afectada per les fortes pluges de la DANA del mes de setembre passat. També destaca que hi haurà dues finals en alt (en la segona etapa, amb final en la coneguda com La Bola de Cullera), i l'etapa reina, la penúltima, amb inici a Calp i arribada a la serra de Bèrnia, un port curt però duríssim, amb percentatges superiors al vint per cert, que arriba després que els corredors hagen pujat tres ports més: Tudons, Confrides i Benimantell.

Pel que fa a la participació, els equips encara no han definit els corredors que hi participaran  (ho poden fer fins a 72 hores abans), però Ion Izagirre, Alejandro Valverde, Marc Soler, l'eslové Tadej Pogaçar, una de les sensacions de l'última Vuelta, i el valencià Joan Bou, de la Fundació Euskadi, ja han anunciat que estaran a Castelló 

Per segon any consecutiu, també es disputa la Volta Fèmines, aquest diumenge, 9 de febrer, que precedirà la disputa de l'última etapa de la prova masculina, entre les ciutats de Paterna i València, i en què participaran algunes de les ciclistes més destacades del pilot internacional. 

Etapes de la Volta a la Comunitat Valenciana: 

Etapa 1      Castelló de la Plana-Vila-Real         180 km

Etapa 2      Torrent-Cullera                  181 km

Etapa 3      Oriola-Torrevella                     175 km

Etapa 4      Calp-Serra de Bèrnia (Altea)       156 km

Etapa 5      Paterna-València                    95 km

Quan a la participació, els equips encara no han definit els corredors que hi particiaran  (ho poden fer fins a 72 hores abans), però Ion Izagirre, Alejandro Valverde, Marc Soler, l'esolvé Tadej Pogaçar, una de les sensacions de l'última Vuelta a Espanya, i el valencià Joan Bou, de la Fundació Euskadi, ja han anunciat que estaran a Castelló 

Per segon any consecutiu, també es disputa la Volta Fémines, el pròxim diumenge, 9 de febrer, que precedirà a la disputa de l'última etapa de la prova masculina, entre les localitats de Paterna i València, i en el que participaran algunes de les més destacades ciclistes del pilot internacional. 

També et pot interessar

stats