Valverde conquista la setena etapa de la Vuelta i Superman López recupera el mallot roig

En l'eixida d'Onda han fet un homenatge al ciclista valencià Víctor Cabedo, mort mentre s'entrenava pels carrers de Castelló, fa 7 anys.

Valverde conquista la setena etapa de la Vuelta i Superman López recupera el mallot roig
Valverde conquista la setena etapa de la Vuelta i Superman López recupera el mallot roig

El campió del món, Alejandro Valverde, ha guanyat la setena etapa de la Volta Ciclista a Espanya, entre Onda i el Mas de la Costa, a Llucena. En una ascensió final duríssima, amb trams del 20 per cent de pendent, en què s'ha imposat als màxims competidors, Primož Roglič ha lluitat fins a la meta però ha quedat segon. Tercer ha arribat Miguel Ángel López, que es col·loca de nou líder en la general. L'equip Movistar ha treballat hui per a Valverde sumant velocitat al pilot i amb els canvis de ritme de Nairo Quintana en l'ascens final, que han donat aire al campió del món mentre frenava els rivals de capçalera.

En la classificació general els quatre primers corredors estan agrupats en menys de mig minut. El mallot roig és per a Superman López, seguit de l'eslové del Jumbo, Roglič, amb Valverde per darrere i el seu company del Movistar, Nairo Quintana, quart.

L'etapa ha començat amb un homenatge al ciclista d'Onda, Víctor Cabedo, que va morir el 2012 mentre s'entrenava per carretera. Una jornada emotiva, en especial, per als seus germans, José i Óscar, que actualment són director esportiu i corredor en el Burgos BH. Óscar és l'únic ciclista valencià que participa en la carrera.

Balanç parcial de la prova

Aquesta setena etapa ha posat fi a la primera setmana de la prova, que ha transcorregut quasi íntegrament per territori de la Comunitat Valenciana. L'inici espectacular, a les salines de Torrevella, amb una crono per equips, col·locà de líder el colombià de l'Astana Miguel Ángel López. Una segona etapa més accidentada, de Benidorm a Calp, destacava pel triomf de Quintana en solitari i el canvi de líder a Nicholas Roche. La tercera jornada, entre Ibi i Alacant, va permetre la primera arribada massiva en què destacaren els corredors irlandesos.

A Cullera va ser l'eixida de la quarta etapa, amb final al Puig de Santa Maria, on es va viure un gran esprint de Fabio Jakobsen. A l'endemà la prova va unir l'Eliana amb Javalambre, on, després d'un ascens treballadíssim, Ángel Madrazo, del Burgos BH, va obtindre la victòria i Miguel Ángel López recuperà el mallot roig. Ahir els corredors anaren de Móra de Rubiols a Ares del Maestrat, on l'espanyol del Cofidis Jesús Herrada va aprofitar una escapada per a signar la primera victòria. Per la seua part, el belga Dylan Teuns, del Bahrain Merida, encapçalà la general. Comencen a destacar els primers protagonistes de la cursa espanyola, però encara queden 14 etapes per davant. Una part discorrerà pel nord d'Espanya i l'altra, pel centre de la Península.

També et pot interessar

stats