Dos valencians competeixen en el mundial de surf de rem a la Xina

Rafa Sirvent i Pablo Ania competiran amb la resta d'internacionals.

Rafa Sirvent (e) i Pablo Ania (d) amb la campiona d'Europa, la mallorquina Laura Quetglas.
Rafa Sirvent (e) i Pablo Ania (d) amb la campiona d'Europa, la mallorquina Laura Quetglas. / Fesurfing

La Federació espanyola de surf (Fesurfing) ha seleccionat els valencians Pablo Ania i Rafa Sirven com a part de l'equip que disputarà el mundial de surf de rem a la Xina.

Aquesta sèptima edició de l'ISA World SUP and Paddleboard Championship, que se celebra a l'illa de Hainan, es considera la cita per nacions més important de l'any i, com ha comunicat la mateixa federació amb els tècnics Óscar Ruíz i Manuel Simoncelli al capdavant, “el combinat espanyol arriba molt motivat” després de les medalles aconseguides en el campionat europeu de Sardenya.

Als seus 19 anys, Sirvent ja ha tastat la victòria en aquest esport en nombroses ocasions. Des dels seus inicis en el surf de rem en 2015 no ha parat de competir amb els millors i, enguany, l'actual campió del circuit mediterrani i campió d'Espanya, diu que es troba “en condicions de donar guerra pels primers llocs”. La seua expectativa, ha assegurat, és “competir amb els top”.

Disputarà la prova tècnica, consistent en un circuit de 4 voltes entre boies, i en la qual suportarà les ones del mar de la Xina i la llarga distància d'un circuit de 18 quilòmetres.

Per la seua part, Pablo Ania, de 29 anys i natural de Borriana, porta entrenant poc més d'un any i ja ha aconseguit penjar-se la medalla de bronze en el campionat d'Espanya de resistència. A això cal sumar-li la seua llarga trajectòria en els esports nàutics, ja que a l'esquena compta amb nombrosos pòdiums en el surf de vela.

Per al mundial de la Xina competirà en la carrera d'esprints, consistent a fer 200 metres de forma explosiva i ràpida, i també en la prova tècnica, com Sirvent, enfrontant-se a unes condicions prou més adverses que al que està acostumat en el mar Mediterrani. És per això que durant els dies abans de viatjar al gegant asiàtic ha aprofitat el temporal per a entrenar juntament amb el seu germà Óscar, també competidor, “per a entrenar-me en condicions adverses, de mala mar”.

Ania aspira a classificar-se “entre els deu primers. Estarà complicat, donar un resultat cridaner, perquè només porte un any entrenant, però fer-ho bé seria això. Aconseguir podi seria genial”.

Els dos competidors passaran tota una setmana de proves junt amb la resta dels companys de la selecció, gràcies, en part, a la solidaritat d'amics i veïns. I és que, per a poder sufragar els costos del seu viatge i estada en el mundial, la federació ha hagut de llançar una campanya de micromecenatge.

A més, el de Borriana assegura que “ens hem hagut de menejar, són esports minoritaris i rebem poca ajuda”, i ha aprofitat per a reivindicar més suport i ajudes a la Comunitat Valenciana on, assegura, hi ha centenars d'aficionats d'un esport que no ha parat de créixer.

També et pot interessar

stats