Dos valencians competeixen a Itàlia en el Mundial de quidditx

El quidditx, el popular esport nascut arran de la ficció de Harry Potter, s'estén arreu del món, és inclusiu, i fins i tot disputa un Mundial. Se celebra a Florència i la selecció espanyola té representació valenciana.

Jugadors del Buckbeak Riders, un dels equips de quidditx de la Comunitat Valenciana
Jugadors del Buckbeak Riders, un dels equips de quidditx de la Comunitat Valenciana

Martín Navarro i Eduardo Cebrián són els dos esportistes valencians que formen part de la selecció espanyola de quidditx que competeix en la pròxima cita mundialista a Itàlia. Se celebra a Florència des de hui fins el 2 de juliol amb la participació de 29 països. Espanya s'enfrontarà a algunes de les millors seleccions del món, com ara el Canadà o Alemanya. En el seu grup també trobem a Islàndia i Malàisia, combinats més assequibles per als espanyols.

És un esport jove, que encara està consolidant-se a Espanya, a la Comunitat Valenciana n'hi ha 4 equips federats: Llevant Phoenix, Buckbeak Riders, Vila-real Cerberus i Quimeras Alacant. La creadora de Harry Potter, l'escriptora J.K. Rowling, va inventar este joc que ha traspassat les fronteres de la ficció. El quidditx de la vida real va nàixer fa 13 anys als Estats Units, en la Universitat de Middlebury, a l'estat de Vermont.

Es juga en un camp de futbol o de rugbi on es col·loquen a cada costat 3 anelles a diferents altures en què els dos equips contrincants hauran d'encistellar les pilotes. És un esport inclusiu que promou la diversitat i no distingeix entre sexes; cada equip es compon de 7 jugadors i jugadores. El joc no té una durada determinada, ja que conclou amb la captura de la bola d'snitx, i ningú discuteix les decisions de l'àrbitre.

També et pot interessar

stats