El valencià Sánchez Mantecón, plata en l'Europeu de Triatló València

El paratriatleta valencià Héctor Catalá (PTV1), plata olímpica, ha fet el tercer lloc del pòdium

Sánchez Mantecón, en l'arribada a meta / Efe

València s’ha convertit en la primera ciutat del continent a celebrar el Campionat Europeu de Triatló després de la pandèmia. Més de 2.000 triatletes hi participen, des dels competidors d’elit fins als iniciats. Tots han pogut gaudir, juntament amb el gran públic, d’una de les proves més exigents, i que ens ha deixat medalles per als atletes valencians.

Entre aquestes, la de Roberto Sánchez Mantecón, que ha guanyat la plata contra tot pronòstic. El triatleta de Mislata no estava entre els favorits i ha quedat segon en una prova que ha guanyat el francés Dorian Coninx, mentre que el també espanyol Antonio Serrat ha sigut tercer.

Derron guanya en la prova d'elit femenina

La triatleta suïssa Julie Derron ha aconseguit la medalla d'or en el Campionat d'Europa de València, mentre que l'alemanya Annika Koch ha sigut segona, i l'anglesa Sian Rainsley, tercera. La millor espanyola ha sigut Marta Pinatel, que ha quedat en la vint-i-unena posició.

Huit medalles en el paratriatló

Quatre ors, una plata i tres bronzes ha sumat la delegació espanyola en l'Europeu de Paratriatló, on Espanya ha acudit amb dotze paratletes, dues guies i un assistent personal, entre els quals destaquen els medallistes olímpics Héctor Catalá, Alejandro Sánchez Palomero i Eva Moral.

Després de 750 metres nadant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 en carrera, Dani Molina (PTS3), Eva Moral (PTWC) –que va ser plata a Tòquio–, Andrea Miguélez (PTS3) i Marta Francés (PTS4) han aconseguit proclamar-se campions en els seues categories respectives.

Lionel Moral Morales (PTS2) s'ha penjat l'única medalla de plata per a Espanya, mentre que Rakel Mateo (PTS2), Alejandro Sánchez Palomero (PTS4) –que va ser bronze a Tòquio– i el valencià Héctor Catalá (PTV1) –plata olímpica– han quedat en tercer lloc del pòdium.