València referent mundial del ‘running’

La capital del Túria és la ciutat del món amb més etiquetes de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF).

La capital del Túria és la ciutat del món amb més etiquetes de la Federació Internacional d’Atletisme
La capital del Túria és la ciutat del món amb més etiquetes de la Federació Internacional d’Atletisme

Ni Berlín, ni Londres, ni Nova York... València s’ha convertit en la ciutat amb més distincions internacionals en carreres populars. En total, cinc reconeixements de prestigi internacional l’han ajudat a pujar al més alt del rànquing mundial ja que cap altra ciutat del món disposa d’aquest nombre de distincions atorgades per la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF per les seues sigles en anglés) per aspectes esportius i d’organització. 

Dues noves etiquetes

Amb més de 10.000 corredors a l’eixida, la primera cita de l’any de la ciutat de les carreres populars, la 10K València Ibercaja que es disputa al gener, ha aconseguit una etiqueta bronze. L’altra cursa que suma una nova etiqueta bronze és la 15K Nocturna València Banc Mediolanum, en què enguany Josphat Boit va registrar el millor temps del món de 2018. Es tracta de la primera 15 K que en rep una etiqueta de la IAAF. 

Aquestes dues distincions bronze s’afegeixen a la de la 10 K Trinidad Alfonso i a les etiquetes d’or de la marató i la mitja marató obtingudes al 2016, les primeres carreres d’Espanya a aconseguir la màxima distinció internacional. “Són etiquetes que marquen prestigi, però sobretot són certificats de qualitat esportiva, organitzativa, que reconeixen el saber difondre l’esport de l’atletisme i també la capacitat d’arribar als mitjans de comunicació”, explica Raúl Chapado, president de la Federació Espanyola d’Atletisme. 

Aquests dos nous reconeixements que s’han presentat este matí avalats pel president de la Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, impliquen un pas avant en qualitat i en prestigi i un impuls definitiu per a posicionar la ciutat com a destinació turística esportiva. 

València es converteix en referent de les carreres populars al món. És ja la ciutat mundial del running

També et pot interessar