València presenta la candidatura als Gay Games 2026

València defensa la candidatura per als Gay Games 2026

La delegació valenciana desplaçada a Brighton (Regne Unit) ha defensat la candidatura de la ciutat de València per a acollir els Gay Games de l'any 2026. Un projecte que competeix amb dos ciutats més, Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic).

Es tracta d'un esdeveniment esportiu i cultural internacional que se celebra cada quatre anys i un dels esdeveniments esportius i culturals més importants del món. Els principis bàsics són la participació, la inclusió i la diversitat.

Així, han presentat aquesta candidatura per ser una ciutat amb unes característiques en les quals destaquen la gran quantitat de dies de sol a l'any, una fàcil accessibilitat als serveis de mobilitat nacional i internacional, sostenibilitat, amb una gastronomia única, accessible per a tots els pressuposts, de contrastos, amb una vida nocturna emocionant i, sobretot, segura per a la pràctica de l'esport i l'oci.

Una expedició formada per representants de diverses fundacions i clubs esportius amb la regidora d'esports de l'Ajuntament de València Pilar Bernabé al capdavant per a mostrar el potencial de la ciutat com a seu d'un esdeveniment que se celebraria entre els mesos de maig i juny de 202,6 amb competicions de fins a 36 modalitats esportives en més de 30 seus diferents i on participarien al voltant de 36.000 persones.

En aquest sentit, Bernabé ha assegurat que aquesta candidatura suposa lluitar "pels valors dels drets humans, de l'esport, del llegat que deixarem a la nostra ciutat. Una València que mira al món amb l'esport però amb la inclusió i la diversitat total".

També et pot interessar

stats