València presenta la candidatura als Gay Games 2026

Competirà contra les ciutat de Guadalajara a Mèxic i Múnic a Alemanya

València, ciutat candidata finalista a acollir els Gay Games 2026
València, ciutat candidata finalista a acollir els Gay Games 2026 / Twitter: @generalitat

La ciutat de València ha presentat la candidatura als Gay Games 2026. Uns Jocs Olímpics per a homosexuals que va crear el 1980 el Dr. Thomas F. Waddell –un decatleta gai que va competir en els Jocs Olímpics d'Estiu de 1968–, per a promoure la igualtat com a principal esdeveniment esportiu i cultural internacional LGBTQ+.

València competeix amb altres ciutats com Guadalajara a Mèxic i Múnic a Alemanya per acollir aquesta cita, l'elecció finalde la qual se sabrà el pròxim febrer de 2022.

Els primers Gay Games van tindre lloc a la ciutat de San Francisco l'any 1982 i des d'aleshores s'han celebrat cada quatre anys en altres seus com Vancouver, Nova York, Amsterdam, Sydney, Chicago, Colònia, Cleveland i París. A més, la cita de 2022 serà a Hong Kong.

Amb aquesta candidatura, València opta a acollir un esdeveniment massiu per la repercussió que té i la gran quantitat d'esportistes de primer nivell que hi acudeixen. Només en l'edició de 2018, la capital de França va rebre més de 10.000 participants que van competir en vora 30 modalitats esportives diferents i s'espera que a Hong Kong 2022 s'amplie fins a les 36 modalitats esportives, dividides entre disciplines aquàtiques, competicions d'atletisme o esports d'equip, entre d'altres.

Però els Gay Games van més enllà. Paral·lelament a la celebració de l'esdeveniment, s'organitza tota una sèrie d'exhibicions artístiques i culturals per a fomentar la igualtat.

També et pot interessar

stats