El Club Nàutic postula València com a candidata a acollir la Copa de l'Amèrica de vela de 2024

La ciutat ja va acollir aquesta competició els anys 2007 i 2010, fet que la situa com a seu potencial de la pròxima edició

València, candidata a la Copa de l'Amèrica

El Reial Club Nàutic de València ha presentat la candidatura per a acollir la trenta-setena edició de la Copa de l'Amèrica, que ja va acollir la ciutat el 2007 i el 2010. Segons han informat en un comunicat, la infraestructura que ja hi ha fa que es posicione com a seu potencial de la pròxima edició de 2024.

A principi del 2021 es va preparar documentació per a posicionar València com a possible seu en cas que Auckland (Nova Zelanda) no es tornara a confirmar. Com que les negociacions han acabat aquest divendres, València ha elevat la iniciativa a l'administració local, regional i estatal.

Ara l'objectiu inicial és assegurar finançament privat que garantisca els costos inicials de l'esdeveniment i alinear el projecte amb els fons Next Gen EU, tenint en compte la situació econòmica actual. València pugna amb altres països, encara que Anglaterra i la seua emblemàtica illa de Wight és l'únic que ha confirmat la candidatura fins al moment.

Fonts de l'Ajuntament de València consultades per À Punt han manifestat que no valoraran la possible candidatura del Reial Club Nàutic perquè la ciutat puga acollir la major competició del món de la vela fins que aquesta no siga ferma.

També et pot interessar

stats