El valencià Natxo Sanchis continua en el Dakar després de la setena etapa

És farmacèutic a Énguera, però el seu somni és ser pilot

Natxo Sanchis pilot d'Énguera

La setena etapa del ral·li Dakar afiança còmodament el qatarià Nasser al-Attiya a la part alta de la classificació general en cotxes. El segon està a 29 minuts. És el francés Stephane Petterhansel, guanyador de l'etapa de hui. La tercera plaça l'ocupa l'espanyol Nani Roma, a 38 minuts del líder. Altre espanyol, Carlos Sainz, ha remuntat fins a la desena plaça després de tots els problemes que ha tingut en aquestes jornades, gràcies a finalitzar hui l'etapa tercer. Tot i que té el triomf inabastable, a més de 5 hores. 

En motos, encapçala la classificació el nord-americà Ricky Brabec, seguit del francés Adrien Van Beveren, a més de 7 minuts. Un per darrere d'ell està l'australià Toby Price.

El millor espanyol és el català Oriol Mena, que ocupa la tretzena posició, a una hora i 35 minuts del primer. I la primera dona de la classificació és la catalana Laia Sanz, que ocupa el lloc setze, a quasi dues hores i mitja del líder. 

Dels 7 valencians que començaren la prova, l'únic que continua és Natxo Sanchis, farmacèutic d'Énguera. El pilot ha eixit de la plaça huitanta, a vora 8 hores del britànic Sam Sundeland, que ha obert l'etapa de 323 quilòmetres d'especial que ha discorregut íntegrament per San Juan de Marcona. 

El valencià ha aconseguit mantindre la posició durant l'etapa, però està a més de 25 hores del líder. En declaracions a À Punt Media ha destacat, abans d'eixir, que la nit anterior només havia pogut dormir 3 hores, però li havia servit per a descansar els músculs i es mostrava disposat a arribar fins a la fi d'aquesta exigent carrera. 

Quan queden només tres etapes de ral·li, són molts els pilots que ja han hagut d'abandonar després de patir accidents, sobretot a les dunes, i és que el 70 per cent dels 5.000 quilòmetres del Dakar transcorren pel desert. 

També et pot interessar

stats