El valencià Juan Carlos Ferrero, millor entrenador de l'any per a l'ATP

El circuit reconeix l'extenista d'Ontinyent l'any de l'explosió del seu deixeble, Carlos Alcaraz

Juan Carlos Ferrero, millor entrenador de l'any
Juan Carlos Ferrero, millor entrenador de l'any / ATP

A l'ontinyentí Juan Carlos Ferrero l'han votat com a entrenador de l'any en els Premis ATP 2022 per la seua contribució perquè Carlos Alcaraz firmara una temporada repleta de rècords en el circuit.

El tenista murcià s'ha convertit en el primer jugador menor de vint anys que tanca l'any com a número 1 del rànquing després d'una campanya espectacular en què ha alçat dos títols Masters 1000 i la seua primera corona de Grand Slam, en el US Open.

Alcaraz, que també es va apoderar de títols a Rio de Janeiro i Barcelona, acaba la temporada amb un balanç de 57-13. Amb la guia de Ferrero, Alcaraz també va protagonitzar l'ascens més important de la història al tancament d'any, escalant del número 32 que ocupava a la conclusió del 2021.

"Enguany ha sigut un any increïble", ha dit Ferrero, després de ser seleccionat per altres entrenadors com a guanyador del Premi ATP. "Afortunadament, tot el treball dur ha quedat recompensat amb resultats i ara amb aquest premi increïble", ha afegit l'extenista valencià, que assegura ser "extremadament feliç de guanyar el premi a l'entrenador ATP de l'any".

Ferrero va conéixer per primera vegada Alcaraz en l'Equelite Sports Academy de Villena, quan només tenia tretze anys. Un any després, va veure com el murcià sumava el primer punt ATP Tour, abans de començar a treballar junts oficialment el 2018.

També et pot interessar

stats