València espera diumenge 20.000 aficionats en la final de la Copa del Rei de Rugbi

La Comunitat Valenciana acull per segona vegada una final que es disputarà a l'estadi del Llevant UE.

Presentació de la Copa del Rei de Rugbi
Presentació de la Copa del Rei de Rugbi / Federació Espanyola de Rugbi

El rugbi és l'esport rei en països com ara Sud-àfrica, Nova Zelanda o Escòcia, però no a Espanya. El futbol acapara el protagonisme al nostre país, però una disciplina com el rugbi atraurà el pròxim diumenge, 29 d'abril, a l'estadi Ciutat de València, vora 20.000 aficionats. Una xifra que demostra l'espenta que aquesta disciplina està agafant a Espanya en els darrers anys. 

En aquest context, la passió pel rugbi i la bona gestió que cada vegada demostra la Comunitat Valenciana, han fet possible que se celebre una Copa del Rei a València, i en concret a l'estadi del Llevant. La nostra Comunitat té hui 42 equips de rugbi i el seu potencial és tan gran que "els xiquets es queden ja sense terrenys on practicar el seu esport favorit", com assegura César Sempere, organitzador d'aquesta Copa del Rei. César és, a més d'entrenador, exjugador i un jove valencià de 34 anys de la Vila Joiosa que va estar considerat com un xiquet prodigi del rugbi nacional.    

Segona final a València

No és la primera final de Copa que rep la Comunitat Valenciana, ja que precisament a la Vila Joiosa ja es va celebrar en 2011, encara que aquesta edició és molt diferent. 

I ho és perquè després de tres anys celebrant-se a Valladolid, la Copa del Rei es disputa fora de Castella precisament per a "obrir-la i promocionar-la a la resta d'Espanya", segons va indicar el president de la Federació Nacional de Rugbi, Alfonso Feijó, en l'acte de presentació que es va fer a la seu de la Fundació Trinidad Alfonso. 

Una fundació que dóna suport a aquesta final i a aquesta disciplina perquè "volem estar al costat dels esports que practiquen els valencians", en paraules d'Elena Tejedor, que és la directora de la fundació que presideix Juan Roig. En aquest sentit, Tejedor ha comentat que "el desig de Juan Roig és que a València i a la Comunitat Valenciana tinguen lloc coses importants al voltant de l'esport que mostren la millor cara, atraguen el turisme esportiu i oferisquen esport d'alta qualitat". 

En la seua intervenció, la directora de la fundació aprofità per a demanar a l'afició de Valladolid que acudisca a València per a participar en aquesta gran festa i va fer una crida a la concòrdia i l'entesa  perquè tots sumen a favor del rugbi.  

Protagonisme val·lisoletà 

Valladolid és protagonista d'excepció perquè els dos equips finalistes pertanyen a la ciutat del Pisuerga. Tant el VRAC Quesos Entrepinares com el Silverton El Salvador són clubs prestigiosos i molt potents del nostre país. El VRAC es va fundar en 1986 i El Salvador és un històric de l'esport nacional, ja que atresora 58 anys d'història. 

Els seus presidents, José María Gamazo (VRAC) i Juan Carlos Martín (El Salvador), agraïren al Llevant UE, a la Fundació Trinidad Alfonso i a la Federació de la Comunitat Valenciana el seu compromís i esforç per a ser organitzadors i col·laboradors d'aquesta gran final. Tots dos es comprometeren a contribuir perquè diumenge València lluïsca i tots puguen gaudir d'un gran espectacle amb la finalíssima. 

20.000 aficionats a les grades

El públic valencià ja ha comprat 8.000 entrades i unes 7.000 ja s'han venut a Valladolid i a la resta d'Espanya, ja que s'espera que arriben aficionats a València des de diferents comunitats autònomes. El partit es disputarà a l'estadi Ciutat de València per la col·laboració del Llevant UE. El seu president, Quico Catalán, s'ha mostrat orgullós de ser l'amfitrió del partit i segons va assegurar "espera ajudar a difondre el rugbi i els seus valors a València i a demostrar que la ciutat està de sobra preparada per a acollir esdeveniments esportius d'aquesta magnitud". 

El partit començarà a les 12 del migdia i les previsions apunten a unes bones condicions meteorològiques que contribuirien al gran espectacle de la gran final de la Copa del Rei de Rugbi 2018 on podria estar, com l'any passat, el rei Felip VI.    

També et pot interessar

stats