El València CA guanya el 27é Campionat d'Espanya en categoria femenina

Quatre anys després, l'equip valencià s'ha proclamat campió estatal de clubs, per davant del Platges de Castelló

L'equip valencià celebra la victòria
L'equip valencià celebra la victòria / Twitter: @atletismoRFEA

El València Club Atletisme s'ha tornat a proclamar vencedor d'Espanya de clubs en la categoria femenina en el campionat diputat a l'Estadi Camilo Cano, a la Nucia. L'equip valencià, el club amb més títols de la competició amb un total de 27, ha avantatjat en 2,5 punts el Platges de Castelló, que, com l'any passat, s'ha conformat amb la segona plaça.

El València CA, que ha tornat a guanyar el títol quatre anys després, ha aconseguit set victòries individuals, les mateixes que el Platges de Castelló. De fet, el triomf en la competició no s'ha pogut certificar fins a l'última prova, la final del 4x400, a la qual les valencianes han arribat amb un avantatge de mig punt sobre les castellonenques. Daniela Fra, Fiordaliza Cofil, Blanca Hervas i Modesta Morauskaite (València CA) han guanyat la prova amb un nou rècord dels campionats, 3.33,15.

A escala individual han destacat les actuacions de les atletes del FC Barcelona Laura Redondo, rècord d'Espanya de llançament de martell amb una marca de 71,63 metres, i Sara Gallego, rècord en els 400 metres tanques, 54,87 segons. Yulimar Rojas, vigent campiona olímpica i plusmarquista universal, també ha establert la millor marca mundial de l'any en triple salt, amb un registre de 14,83 metres. L'atleta del València CA Marta Serrano també ha batut el seu propi rècord d'Espanya sub 20, amb 9.54,69 en els 3.000 obstacles.

També et pot interessar

stats