València aposta pel running

L´èxit del Campionat del Món de Mitja Marató a València és conseqüència del treball fet per la SD Correcaminos i la Fundació Trinidad Alfonso.

22 de març 2018 - 10:03

La visió premonitòria dels beneficis econòmics i socials que comportaria convertir València en focus de celebracions esportives relacionades amb el running, la va tindre Juan Roig, president de la Fundació Trinidad Alfonso. Sense el suport econòmic d´aquesta fundació, no hauria sigut possible arribar a l´organització d´un mundial com el de dissabte. Elena Tejedor, directora de la Fundació, creu que la llavor per a aconseguir-ho ja estava. 'Jo crec que ha sigut un treball coral, en què tots hem posat un granet d´arena. Però si la gent no haguera tingut aquesta tradició de córrer, d´organitzar carreres, les condicions orogràfiques i meterològiques de la ciutat, i que la gent l´haja acollida i tot el món vulga fer tots els possibles, hauria sigut molt difícil fer-ho. És el treball de molta gent, que suma i ho fa més gran.'

Elena Tejedor creu que el resultat és molt positiu, perquè València s´està convertint en un referent fora de les nostres fronteres. 'No hi ha res com eixir fora de València per a adonar-se que som un referent. Tot el món ens mira i ens diu ´què esteu fent a València, que esteu marcant la pauta amb tot el que hi esteu fent?´' Un treball que no acabarà dissabte, perquè, després estan la marató, la mitja marató i tot el calendari de carreres que, com diu el lema de la Fundació, converteix 'València en la ciutat del running'.

També et pot interessar

stats