El valencià Alejandro Climent, campió d'Espanya de Fórmula Kite

Oliva presenta la segona de les proves puntuables per a la Copa Espanya que es disputarà a la platja d'Aigua Blanca.

Campions de Fórmula Kite celebrada a Dénia

Dénia acollia este cap de setmana l'última prova de la temporada nacional de Fórmula Kite. En esta ocasió, es tractava del Campionat d'Espanya on, després de completar deu de les 15 mànegues previstes, el membre del club esportiu Maria el Portet, Alejandro Climent, aconseguia el campionat de surf d’estel o kite, en la prova nacional, sent superat només per un punt en la prova internacional pel rus Aleksei Txivizov. Amb esta competició, ja són quatre els grans títols que el valencià ha guanyat aquesta temporada: la Copa d'Espanya, el campionat d'Espanya en esta categoria, i també l’autonòmic. El segon lloc va ser per al resident a Espanya, però d'origen alemany, Gunnar Biniasch, i la tercera posició per al membre del Club Eolo de Castelló, Carlos Puig Capdevila.

Climent es mostra content amb aquest resultat, i ha remarcat les dificultats de la prova on, com a curiositat, es trobaren amb una mar plena de peixos lluna. Alguns dels espectadors es van sobresaltar pensant que eren taurons però, tot i que no ho eren, el seu tamany gran -alguns de metre i mig-, feia que a l'hora de botar amb la taula fóra complicat. "Jo en vaig veure sis o set durant la competició, mai havia vist una cosa semblant... Només a la Xina, en una ocasió, vam tindre un problema amb residus a l'aigua, però res com això", afirmava l’esportista. 

Per a Climent, la pitjor va ser la primera jornada de competició (divendres) "amb ratxes de vent fortes, una jornada molt tàctica, amb moments estressants en què no podies confiar-te". El dissabte, el mal oratge i les fortes pluges impossibilitaren la realització de cap mànega. I el dia decisiu va ser el diumenge "de matí amb bon vent, entre sis i huit nucs, per això vaig eixir amb l’estel gran de 19 metres, tot i que el rus va utilitzar la de 21 i, en la prova internacional, al final em va guanyar per només un punt". Per a Puig Capdevila va ser tot el contrari: "el primer dia, amb condicions molt dures i alguna ratxa puntual de 25 nucs, a què no estem acostumats a Castelló, per a mi va ser dur però vaig fer una bona prova, i vaig col·locar-me segon en la competició, una posició que vaig perdre el diumenge per a quedar finalment tercer, tot i que aquest era el meu objectiu inicial".

Acabada la temporada nacional en Fórmula Kite, Climent es prepara ja per al pròxim mundial de Dinamarca del segon cap de setmana d'agost. "Tot i que treballe en l'empresa familiar a València, entrene sovint a Dénia. Practique surf d’estel des dels 14 anys i ja en són huit competint. Potser ara treballe més i entrene menys, però l'experiència adquirida ajuda més, ja que aquest és un esport molt tàctic en què també importa dur el material correcte", ha explicat.

Oliva, seu de la pròxima prova en Freestyle i Strapless

D'altra banda, Oliva acull el cap de setmana del 22 al 24 de juny la segona prova de l'Spain Kiteboarding League, la Copa de Espanya en les modalitats de Freestyle i Strapless. La platja d’Aigua Blanca es convertirà de nou en escenari de l’espectacle dels millors surfistes internacionals, que arriben a la localitat valenciana després d’haver competit a Isla Canela, a Huelva, i abans de la final de la competició, que se celebrarà a Tarifa, Cadis.

La competició s’ha presentat hui dimecres al saló de plens de l’Ajuntament d’Oliva amb la presència d’alguns dels competidors més rellevants de la prova, com ara Tudor Feisan, Sarai Terol i Sebastián Ducos Jr., una de les promeses del Freestyle nacional i campió d’Espanya TTR. Així mateix, ha estat present el quatre vegades campió del món de surf d’estel, el hawaià Keahi de Aboitiz, que ajudarà en la preparació dels competidors en la modalitat de Strapless.

La regidora de Turisme d’Oliva, Mireia Morera, el promotor nacional de la competició, Juan Antonio Martín, així com l’organitzador local i president del Club Kitebaording Oliva, Sebastián Ducos, han sigut els encarregats d’oferir tots els detalls de la prova, que també comptarà amb activitats paral·leles. Es realitzaran classes d’iniciació al surf d’estel i SUP gratuïtes per als més menuts, gràcies a la participació de les escoles locals i la col·laboració de la Federació Valenciana de Vela. Així mateix, s’ha dissenyat tot un programa d’activitats per a dinamitzar la prova durant el dia amb una zona village amb botigues i negocis locals, i també concerts i actuacions musicals per a amenitzar les dos nits que tindrà l’esdeveniment.

També et pot interessar

stats