València acull el torneig més femení de la història

Tot el personal d'arbitratge de l'Open estarà format per dones

Presentació de l'Open Ciutat de València
Presentació de l'Open Ciutat de València

Un torneig més femení i més ben dotat econòmicament. Aquestes són les dues principals novetats de l'edició d'enguany del BBVA Open Ciutat de València, segons ha anunciat la seua directora, la torrentina i capitana de la Copa Federació, Anabel Medina. La cita, entre el 22 i el 30 de setembre, serà al Club de Tenis València.

Medina ha explicat que es tracta de la primera vegada en la història que un torneig està compost íntegrament per dones, no només pel que fa a les tenistes, sinó també al personal de pista i a les àrbitres. Així, hi haurà sis jutgesses de cadira, 12 jutgesses de línia i 24 arreplegapilotes. Totes elles, dones.

L'altra notícia més destacada és l'increment en la dotació econòmica del torneig, que augmenta notablement les quantitats dels premis, que passen dels 25.000 dòlars de l’any passat als 60.000 d'enguany. Segons Medina, aquest increment ajudarà a seduir les millors tenistes de més de 20 nacionalitats. Després del Mutua de Madrid, la cita de València serà la més important quant a dotació de premis de tot Espanya.

Noves dates

A més del plantejament d'un torneig cent per cent femení i de l'increment dels premis, l'altre canvi essencial serà la modificació de les dates, de manera que passen del mes de novembre ─quan van celebrar-se les dues primeres edicions─, al mes de setembre. Així, es busca aprofitar millor la llum solar. També es preveu la disputa d'alguns partits de nit. Tot, al recinte del Club de Tenis València, com és habitual.

Finalment, el torneig també comptarà amb un vessant solidari, gràcies a la participació de la Fundació Tomy Robredo, que fomenta l'impuls al tenis en cadira de rodes i el tenis per a cecs. A més, un dels millors al·licients per al públic podria ser la participació com a tenista de la mateixa directora del torneig, Anabel Medina. Una hipòtesi que no ha estat descartada durant la presentació celebrada a l'Oceanogràfic de València.

També et pot interessar

stats