València acull els quarts de final de la Copa Davis

L´eliminatòria, entre Espanya i Alemanya, es disputarà del 6 al 8 d´abril, a la plaça de bous.

La junta de govern de l´Ajuntament de València ha donat el vistiplau perquè l´eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis, entre Espanya i Alemanya, se celebre a la plaça de bous, del 6 al 8 d´abril. Els tècnics de la Federació Internacional de Tenis han visitat el rogle, on s´instal·larà la pista de terra batuda, que tindrà un aforament per a 10.600 persones amb seients amb respatler. Per al president de la Federació deTenis de la Comunitat Valenciana, Antonio Martínez Cascales, aquest era un requisit indispensable perquè ací l´eliminatòria es poguera disputar ací. 'La plaça de bous de València els té. Altres places no en tenen. A més, reuneix unes condicions espectaculars, perfectes per a celebrar una fita com una Copa Davis. La inversió que s´ha de fer és menys que en un club, perquè només s´ha de col·locar la pista al centre del rogle. Per tant, la despesa és molt menor'. El cost d´organitzar esta competició puja a 300.000 euros, més el lloguer de la plaça, i l´assumiran l´Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de València.

Els sorteig dels emperallements entre els dos equips tindrà lloc el 5 d´abril al Saló de Vidre. Les entrades i abonaments per a presenciar els partits ja els han posat a la venda i Antonio Martínez Cascales no té cap dubte sobre la resposta del públic. 'València sempre té moltes ganes de veure tenis, i tenis d´alt nivell, i sempre ho ha demostrat. Hi ha molts clubs i molts tenistes, molts aficionats, i el públic sempre respon. Però, a més, València té una situació geogràfica privilegiada perquè està al centre d´una zona en què hi ha el 80 per cent del tenis espanyol, i la ciutat està molt ben connectada tant per als espanyols com per als aficionats alemanys que vulguen vindre'.

Aquesta serà la cinquena vegada que la ciutat de València celebra una eliminatòria de Copa Davis i la huitena que la Comunitat Valeneix en seu de la principal fita del tenis mundial. La més recent va ser el 2012, entre Espanya i Àustria a Orpesa (la Plana Alta), i les dues anteriors el 2009 contra Sèrbia, a Benidorm (la Marina Baixa). El 2004 es va disputar a la plaça de bous d´Alacant davant de França. Precisament els francesos podrien ser els següents rivals de l´equip capitanejat per Sergi Bruguera, si aconsegueixen superar Alemanya i si França guanya Itàlia en l´altra eliminatòria de quarts de final.

L´equip espanyol, després d´imposar-se a la Gran Bretanya a Marbella, tornarà a tindre el factor pista a favor i el suport de l´afició. El castellonenc Roberto Bautista va jugar en l´última eliminatòria, a pesar que va perdre el partit davant de Cameron Norrie. Alemanya és un rival fort, que té entre els seleccionats Alexander Zverev, cinqué classificat del món.

També et pot interessar

stats