València acull el primer campionat autonòmic de rugbi inclusiu

En el primer Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques s'enfrontaran els dos equips de la Comunitat Valenciana contra Castella-la Manxa.

València acull el Campionat d'Espanya de Rugbi de Seleccions Autonòmiques
València acull el Campionat d'Espanya de Rugbi de Seleccions Autonòmiques / / FRCV

El Consell Superior d'Esports organitza aquest dissabte el Primer Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmics (CESA) de Rugbi Inclusiu en col·laboració amb la Federació Espanyola i la de la Comunitat Valenciana.

La competició està dissenyada com un triangular i es desenvoluparà amb dos partits. Hi participaran l'equip de la Comunitat Valenciana, el conjunt de Castell-la Manxa i un altre equip combinat de jugadors de diferents poblacions. L'esdeveniment tindrà lloc al poliesportiu de Quatre Carreres de València.

El president de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, José Luis López Pérez, ha afirmat que amb aquest campionat es vol donar visibilitat al rugbi inclusiu, una modalitat en què la Comunitat Valenciana és pionera a Espanya, i que s'està implantant en totes les comunitats autònomes, sobretot al País Basc i Catalunya.

"Volem impulsar un projecte de futur perquè el rugbi inclusiu cresca en tots els equips de la nostra comunitat" ha afirmat José Luis López, que destaca que en poc temps s'ha passat d'un equip, el Clan Espurna Cullera, a quatre.

El màxim responsable federatiu explica que el model de rugbi inclusiu l'exportaren d'Escòcia, on es va comprovar que els xiquets amb diversitat funcional que practicaven rugbi necessitaven menys medicació i gaudien una millor integració social.

Aquest cap de setmana es jugaran també els CESA de la modalitat Seven en la categoria sub-16, amb partits dissabte i diumenge al poliesportiu de Quatre Carreres. La categoria sub-18 es disputarà dissabte a Alzira i està previst que hi participen vora 400 jugadors.

En aquest campionat participen fins a dotze seleccions autonòmiques dividides en tres grups de quatre equips. En categoria femenina són nou els combinats que hi participen.

També et pot interessar

stats