València acollirà una prova del Campionat d'Europa de Triatló

La prova, que encara no té data definitiva, se celebrarà després dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio.

València acollirà una prova del Campionat d'Europa de Triatló
València acollirà una prova del Campionat d'Europa de Triatló

La ciutat de València serà la seu d'una prova que tindrà lloc en la segona part de la temporada després de la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio i que l'any 2020 no s'hi van celebrar a causa de la pandèmia de la Covid. Hi participaran aleshores els campions olímpics tant de categoria masculina com femenina.

L'anunci de la seu del campionat continental l’ha feta hui oficial la Federació Europea de Triatló, que també ha publicat que la competició inclourà les proves de paratriatló i els campionats d’Europa per a grups d’edat tant en distància esprint com en distància olímpica.

El conseller de Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha explicat que “des de la Generalitat estem potenciant que el nostre territori siga referent d’atracció de cites esportives rellevants, i en el cas del Campionat d’Europa de Triatló és una fita importantíssima en el calendari d’aquesta modalitat esportiva”.

Per la seua part, Renato Bertrandi, president de l’European Triathlon Union, ha destacat que està “molt feliç de poder confirmar que el nostre Campionat d’Europa de Triatló serà a la ciutat de València després de la disputa dels JJOO de Tòquio. Hi ha una llarga història i vincles entre el triatló i la ciutat”.

També s'ha pronunciat sobre aquesta notícia Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, qui ha dit que “aquest campionat d’Europa és un exemple més que s’estan fent bé les coses i per això els organismes de les disciplines més potents aposten per celebrar els seus esdeveniments a la nostra ciutat. Després de les proves d’altíssim nivell de triatló dels últims anys, estem molt satisfets de continuar creixent i de seguir posicionant-nos com la ‘Comunitat de l’Esport’”.

Espanya no acull la celebració d'este esdeveniment europeu des de l'any 2011 en què va tindre lloc a Pontevedra.

També et pot interessar

stats