La Unió Esportiva Fonteta guanya el XXV Trofeu Ciutat de València de futbol platja

Els protagonistes del torneig han sigut els jugadors del Boza CF, format per migrants que han arribat a les costes espanyoles.

Els migrants de l'equip Boza FC, en un moment de la competició
Els migrants de l'equip Boza FC, en un moment de la competició / Adolfo Benetó

25 anys compleix el Trofeu Ciutat de València de futbol platja, un dels tornejos més veterans de la ciutat. Enguany, els campions han sigut els integrants de la Unió Esportiva la Fonteta, que en la final s'han imposat a un combinat de Senegal per 5 gols a 3. Els components de l'equip guanyador són ja veterans en esta competició. El capità, Javi Alcañiz, fa 10 anys que participa en aquest trofeu i alguns dels seus companys també l'han disputat diverses voltes. Carlos Egea, responsable de l'organització, ha comentat que en la primera edició només hi van participar 7 equips, i en la segona van arribar a tindre més de 100 sol·licituds.

Però aquesta edició de plata del trofeu es recordarà sobretot per la participació d'un equip molt especial: el Boza FC. Els seus components són migrants d'entre 18 i 30 anys que han arribat a les costes espanyoles de païssos com ara la República de Guinea o Mali  i que estan inclosos en un programa d'ajuda humanitària de la Creu Roja. Precisament tres d'aquests migrants són persones rescatades per l'Aquarius, que va arribar al port de València fa un mes aproximadament. 

Segons Mae Alandes, educadora de la Creu Roja que ha acompanyat aquests migrants durant tots els partits, l'oportunitat de participar en aquesta competició els ajuda a eixir de la rutina i a no pensar en la seua situació. El Boza FC, que s'anomena així perquè aquest és el crit que fan quan veuen terra després d'una travessia, ha fet un bon torneig tot i que van ser eliminats en quarts de final.

Pel que fa al quadre femení, les xiques del CFF Marítim han aconseguit el trofeu després de derrotar el Torre Levante. En aquest Ciutat de València de futbol platja també s'ha celebrat la Copa Falles Pronokal, en la qual s'enfronten les comissions falleres de València. Enguany, la Junta Central-Pelayo s'ha endut el torneig després de derrotar l'Azcàrraga- Ferran el Catòlic. 

A més, en aquesta edició de plata del trofeu s'han jugat dos partits d'exhibició. Per primera volta en aquesta competició s'han enfrontat dos equips mixtos, amb dos xiques i dos xics en el camp en cada equip. També s'ha disputat l'habitual encontre entre famosos i periodistes, en què han participat exjugadors del València CF com ara Fenoll. 

En total, en aquest torneig han participat vora 500 jugadors i jugadores arribats de diferents comunitats de l'Estat. 

També et pot interessar

stats