Una mitja marató de rècord

L'atleta kenyà Abraham Kiptum i l'etíop Gelete Burka són els guanyadors en els carrers de València.

Imatge de capçalera: Abraham Kiptum i Gelete Burka, guanyadors de la mitja marató
28 d'octubre 2018 - 14:20

València té la mitja marató més veloç del món. Ja ostentava la distinció en categoria femenina però des d'aquest diumenge ho fa també en la masculina. Gràcies a una carrera sensacional del kenyà Abraham Kiptum, que ha aconseguit el rècord del món amb un registre de 58 minuts i 18 segons. El kenyà ha dominat la carrera sense problemes. Ja en el quilòmetre 10 passava en primera posició i des del minut 35 marxava en solitari. Per darrere, el també kenyà Edward Kibet Kiprop ha sigut segon (58:33) i l'etíop Jemal Yimer, tercer (58:44).

L'anterior rècord el tenia fins ara l'eritreu Zersenay Tadese (58:23, Lisboa 2010). Abraham Kiptum ha baixat eixe registre en 5 segons, tot i que el seu ritme durant tota la prova sempre ha estat per davall de les marques de Tadese a Portugal.

En categoria femenina, la guanyadora ha sigut l'atleta Gelete Burka. L'etíop s'ha imposat en una carrera molt més disputada que s'ha resolt en els últims metres, ja en el carrer Antonio Ferrandis. La seua compatriota Alia Mohammed ha acabat en segona posició (1:06:13) i l'atleta de Kenya Edith Chelimo, en un principi la gran favorita, ha completat el podi (1:06:18).

Els millors corredors espanyols en aquesta 38a edició de la Mitja Marató Trinidad Alfonso de València han sigut Diana Martín i Toni Abadía.

El rècord femení, a 2017

Tot i que enguany el registre de l'etíop Gelete Burka no ha superat el rècord del món en categoria femenina, aquesta marca també pertany a la prova valenciana. La va fixar l'any passat l'atleta de Kenya, Joyciline Jepkosgei amb un temps d'una hora, 4 minuts i 51 segons. Jepkosgei no ha participat en l'edició d'enguany.

També et pot interessar

stats