Una medalla de bronze i 7 diplomes en el Mundial de Doha

Espanya ha finalitzat el Mundial de Doha amb una medalla de bronze i 7 diplomes, que l’han situada en una discreta trentena posició al medaller.

Una medalla de bronze i 7 diplomes en el Mundial de Doha
Una medalla de bronze i 7 diplomes en el Mundial de Doha

Doha s’ha apagat després de deu dies en què només s’ha batut un rècord del món, el de Dalila Muhammad en els 400 metres tanques, una de les catorze medalles d’or dels Estats Units, gran triomfadora amb 29 metalls. Soprenentment, països com ara Kènia, Jamaica, la Xina i Etiòpia l’han seguida al medaller. Medalles celebrades en unes grades buides en un estadi totalment refrigerat que ha provocat, dins i fora, imatges que demostren temperatures inhumanes per a l’alta competició.

En el conjunt espanyol, meritori ha sigut el desé lloc de Daniel Mateo o les actuacions de Julia Tackats i García Bragado. Els dos en 50 quilòmetres marxa aconseguien diploma en quedar en vuitena posició. A més, Bragado estarà a Tòquio amb 50 anys.

Adrian Ben va quedar sisé en els 800 metres, igual que Ana Peleteiro en triple salt. Cáceres en salt de llargària, Cienfuegos en martell, i María Pérez en 20 quilòmetres marxa completaren els diplomes espanyols.

Encara que, el protagonista de l’expedició espanyola és Orlando Ortega i la seua accidentada carrera que finalment es va tancar amb la consecució de la medalla de bronze de l’atleta hispanocubà.

També et pot interessar