Una atleta del Platges de Castelló, rècord del món de pentatló en majors de 60 anys

Rosa Escribano ja va batre fa dies el rècord d’Espanya en 400 m.

Rosa Escribano davant del rècord del món aconseguit este cap de setmana en el Lluís Puig.
Rosa Escribano davant del rècord del món aconseguit este cap de setmana en el Lluís Puig. / Platges de Castelló

Rosa Escribano Checa, atleta del Platges de Castelló, ha batut el rècord del món de pentatló en pista coberta, en la categoria d’atletes de més de 60 anys. L’atleta (que ja va aconseguir batre fa unes setmanes el rècord d’Espanya en 400 metres) ha obtingut 4.637 punts amb els parcials de 10,32” en tanques, 1,30 m en salt d’alçada, 9,03 m en llançament de pes, 4,48 m en salt de longitud i amb una marca de 2’ 57,84” en 800 metres, en el campionat autonòmic d’atletisme que ha tingut lloc este cap de setmana al velòdrom Lluís Puig de València.

Rosa, una cartera jubilada de 60 anys, practica l’atletisme des dels 23 anys i forma part d’una família d’esportistes, ja que tant el seu home com els dos fills també són atletes. De fet la filla ha participat en categoria absoluta fins fa poc. “El que passa és que ara ja ha de triar si faena o esport i potser s’ho deixe a nivell professional”, comenta Rosa.

Per a Rosa, que va viure i estudiar a València fins que es traslladà a la localitat de Mont-ras (Girona). Tindre 60 anys (complits fa poc més d’un mes) “no és cap impediment per a fer esport, això sí, si el cos respon”. De fet comenta que és el millor per a “no anquilosar-se i tindre mobilitat: nosaltres som com els cotxes, si els tens parats cinc anys, intenta després arrancar-lo que no podràs. Passa el mateix en el nostre cos: com més l’exercites més mobilitat tens, i com més major eres, més necessites l’esport, en la seua mesura, és clar”.

Rosa entrena de dilluns a divendres entre 1 hora i 1 hora i mitja diàries “i descanse tant els caps de setmana com abans i després d’una prova, com la d’este cap de setmana. Ara estic dos o tres dies sense entrenar-me perquè el cos necessita recuperar forces, perquè ja no és com abans”. I anima a qui ningú utilitze l’edat com a impediment per a fer esport “si el cos respon, perquè sempre has d’escoltar-lo i adaptar-te al que te diu”.

De moment Rosa, animada amb el rècord mundial anuncia que no pararà “fins que aguante... mentre no hi haja lesions i puga fer-ho, jo tinc les mateixes ganes i la mateixa il·lusió de quan era joveneta”. El pròxim repte, ser campiona del món d’heptatló en el mundial de Colònia (del 24 al 30 de març) on també intentarà fer altres proves individuals (longitud, tanques o triple salt).

També et pot interessar

stats