Una 10K d'elit

En la prova, que serà el 15 de gener, participaran d'atletes d'èxit

Imatge dels atletes d'elit a la 10K
Imatge dels atletes d'elit en la 10K

La 10K València Ibercaja, que serà el 15 de gener, buscarà en la quinzena edició el rècord mundial i europeu en categoria femenina amb la participació de les atletes etíops Yalemzerf Yehualaw i Ejgayehu Taye Haylu i la noruega Karoline Grøvdal.

Yehualaw va aconseguir el rècord del món en 10K enguany a Castelló (29:14), mentre que Taye Haylu ostenta el de 5K a Barcelona 2021; i Grøvdal té el nacional del seu país en 5.000 metres i s'ha proclamat recentment campiona d'Europa de cros.

També estaran en la 10K València el rècord nacional de 10K, Meraf Bahta, de la mitja marató, Sarah Lahti, de Suècia, el rècord nacional d'Etiòpia de 3.000 metres, Getnet Wale, i el de 3.000 obstacles d'Alemanya, Kristina Hendel.

Quant a la participació d'atletes d'elit masculina, destaca l'etíop Hagos Gebrhiwet Berhe, que va aconseguir la marca de 26:48 a Hengelo el 2019, al costat de sis corredors que ostenten els rècords nacionals en distàncies de 5K, 10K o marató al seu país, com l'atleta francés Jimmy Gressier i l'atleta de Burundi Rodrigue Kwizera, que també prendran l'eixida al costat del kenyà Jacob Krop, que va aconseguir el bronze en l'últim mundial en 5.000 metres.

També et pot interessar

stats