FER: un projecte d'il·lusió i esforç que mira a Tòquio 2020

Juan Roig anuncia ajudes per als entrenadors i els clubs que més esportistes hi aporten. 127 esportistes es beneficiaran d'un milió d'euros

Imatge: Emilio Poveda

Ha sigut una gran festa. Hi han assistit al voltant de 300 convidats i ha tingut lloc, com no podia ser d'altra manera, a l'Alqueria del Basket, a la pista principal d'aquesta bellíssima escola d'esportistes, la casa amb què el mecenes Juan Roig materialitza el seu suport a l'esport des de la base. Unes instal·lacions úniques a Europa, que permeten que 500 xiquets practiquen el seu esport favorit en tretze pistes on poden jugar tots alhora. Fora, l'Alqueria del Basket fa la seua tasca evangelitzadora de valors de l'esforç en 35 col·legis de la Comunitat Valenciana amb la participació de 7500 xiquets a través del programa d'enguany Fair Play.  

FER compleix sis anys

FER és un projecte de futur, però ho és de present i ja ha complit sis anys. FER són les sigles de Foment d'Esportistes amb Reptes, una iniciativa destinada a donar suport, impulsar i promocionar els esportistes valencians.   

L'any passat aquesta iniciativa de la Fundació Trinidad Alfonso presidida per Juan Roig ajudà 121 esportistes, enguany són sis més: 127. Esportistes ple de somnis i d'il·lusions que necessiten mitjans per a desenvolupar el seu potencial esportiu. I ho fan cadascú amb una edat i una modalitat esportiva: des dels 31 atletes que enguany rebran ajuda fins a un tenista, un ciclista, un futbolista paralímpic, una tiradora olímpica o un esquiador alpí paralímpic. S'hi poden sumar 20 modalitats esportives més, com ara el judo, la vela, l'halterofília o la boxa, entre d'altres.   

Per mèrits propis

"Esteu en el projecte FER pels vostres propis mèrits. Ningú no us ha regalat res", ha dit Juan Roig als esportistes becats. Tots ells integren les tres categories sota les quals s'han aprovat les candidatures. En "Elit" es troben 28 esportistes d'alt nivell internacional, que rebran 15.000 mil euros per cap. 

D'aquest grup formen part l'atleta Conxa Montaner, els judoques Sugoi Uriarte i Laura Gómez, els jugadors de rugbi César Sempere i Matías Tudela, i l'atleta David Casinos, que ja entraren l'any passat. Ara s'hi afegeixen les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, i la judoca paralímpica Mónica Merenciano.

"Promeses", com el mateix nom indica, està conformat per 39 esportistes de primera línia nacional que ja comencen a despuntar en competicions internacionals. A ells els correspon una beca de 7.500 euros. I tanquen la llista els 60 becats de la categoria "Viver", talents joves que ja han aconseguit èxits en les divisions de formació. Reben una ajuda de 2.000 euros.  

Les dues novetats  

Al llarg de la presentació s'han premiat els clubs que aporten més integrants al projecte. Han sigut el Platges de Castelló, l'Olímpic de Sedaví, el Club de Córrer El Garbí de Gandia i el Nàutic de Xàbia. Aquesta era una de les novetats d'enguany anunciada per Juan Roig. 

L'altra ha sigut l'ajuda econòmica per a deu entrenadors de diferents disciplines esportives que rebran entre 6.000 i 10.000 euros segons la categoria a què pertanyen. Amb aquesta iniciativa, la Fundació Trinidad Alfonso pretén que la Comunitat Valenciana siga un focus d'atracció i gestió del talent esportiu.    

Agraïment esportiu

Durant l'hora que ha durat l'acte, han pres la paraula diversos esportistes que formen part de la família FER, entre altres la gimnasta Elena López, l'alçadora de pes Alba Sánchez i l'atleta paralímpic Héctor Cabrera. Cadascú de la seua forma particular, amb paraules emotives, amb cada experiència personal... però tots amb una idea clau: gràcies. Gràcies a FER pel seu gran suport "sense el qual", han assegurat, "no haurien pogut fer possible els seus somnis esportius".     

Objectiu Tòquio 2020

"A mi m'agraden els objectius, i volem 50 integrants del Projecte FER a Tòquio. A Rio de Janeiro vam ser 30 valencians i ara en volem 50", ha assenyalat Juan Roig al final de la presentació, i hi ha afegit en to distés: "Per al 2024 espere demanar-ne 100". El comentari ha arrancat les rialles del públic present: becats, familiars, esportistes i nombrosos convidats, entre ells Alejandro Blanco i Ricardo Leiva, del Comité Olímpic Espanyol, i Alberto Jofre, director gerent del Comité Paralímpic.

I tot amb el lema "Hui comença tot" i "Molt per FER", Tòquio 2020 ja està més a prop.  

També et pot interessar

stats