Un mundial de rècord

El Campionat del Món de Mitja Marató Trinidad Alfonso es disputa dissabte a València amb més de 300 atletes de 87 països.

20 de març 2018 - 09:01

L´equip espanyol per a aquest campionat del món està integrat per 6 homes i 6 dones. 'Hem selecionat el millor equip possible' assenyala el president de la RFEA, Raúl Chapado. 'Jo crec que és un equip potentíssim, dins de les nostres possibilitats reals, perquè tot el món és conscient que dins d´un campionat del món, el poder africà, el domini que tenen d´aquesta especialitat és molt gran. Perquè vénen cinc o sis atletes per país, i això fa més difícil la nostra classificació. Però per a nosaltres és un fet molt important perquè ens servirà com a campionat del món, però també com a referent de marques, de posicions i de nivell competitiu per al campionat d´Europa de marató que es disputarà a Berlín aquest estiu'.

L´equip masculí està encapçalat per l´actual campió d´Espanya, Houssame Benabbou, acompanyat de Carles Castillejo, Ayad Lamdassen, Juan Antonio Pérez, Jaume Leiva i Camilo Santiago. L´equip femení està liderat per l´actual campiona d´Espanya, Teresa Urbina, la plusmarquista Trihas Gebre, que té la millor marca nacional de l´especialitat, Elena Loyo, Marta Galimany, Irene Pelayo i la valenciana Marta Esteban. La corredora del Cárnicas Serrano creu que fixar-se objectius en un mundial no està al seu abast: 'Al meu nivell no hi ha objectius. Supose que si véns amb la selecció de Kenya o d´Etiòpia sí que pots tindre algun objectiu, però jo simplement vull fer-ho tan bé com puga'. Esteban destaca la rapidesa del circuit 'crec que és molt ràpid, però anem a veure si acompanya la meteorologia, perquè crec que s´espera vent molt fort'. La campiona autonòmica de mitja marató creu que un dels èxits de la prova serà el suport del que ella considera 'el millor públic del món'. 'Damunt, la carrera va tota pel centre de València' assenyala Marta Esteban, 'i es disputa un dissabte de vesprada. Estic segura que hi tindrem molta animació'.

També et pot interessar

stats