Un gladiador valencià a la final de la Copa del Rei de rugbi

El valencià Àlvar Gimeno, del Vrac Quesos Entrepinares de Valladolid, és el jugador més jove en debutar a la Divisió d'Honor

Àlvar Gimeno en un dels últims partits
Àlvar Gimeno en un dels últims partits / VRAC Quesos Entrepinares

Pronunciar el cognom Gimeno a la nostra Comunitat és sinònim a parlar de rugbi. Primer, per Toni Gimeno, uns dels pioners d'aquest esport al nostre territori i pedra angular del CAU Rugby València durant molts anys.

Però aquest cap de setmana, el protagonista és el seu fill, Àlvar Gimeno, que enguany farà vint anys. Com ell mateix ens comenta, “Jo vaig nàixer amb una pilota de rugbi a la mà”. 

“Àlvar no és molt poderós físicament”, diu son pare, però això “ho compensa amb la seua intel.ligència i rapidesa al camp”. I és que, a més de pare, Toni Gimeno ha sigut el seu entrenador en totes les categories inferiors quan jugava al CAU, fins que va fitxar pel Cisneros de Madrid amb 17 anys, i es va convertir en el jugador més jove a debutar a la Divisió d'Honor.

Des d'aquest moment la seu progressió ha sigut  meteòrica. Al 2017 va fitxar pel seu actual equip, el Vrac Quesos Entrepinares de Valladolid. Aquella mateixa temporada va guanyar el títol europeu sub-19 i més tard dos subcampionats sub-20. 

 

Ara té a l'horitzó el campionat mundial del 2019 i els Jocs Olímpics de Tòquio del 2020. Però el més immediat és la final de la Copa del Rei que es disputa diumenge a l'Estadi del Llevant a les 12.30 h. S'enfronten els dos equips de Valladolid, SilverStorm El Salvador i VRAC Quesos Entrepinares, els dos clars dominadors del rugbi nacional durant l'última dècada.S'espera una afluència que pot fregar els vint mil espectadors ja que ja s'han venut més de 15 mil entrades.

 Àlvar reconeix que serà un partit molt igualat i “molt especial, ja que estarà acompanyat a la graderia pels seus familiars i amics”. Este jove també sap que “tindra molt ulls pendents d'ell “, ja que molts l'ha qualificat com la “gran esperança” d'este esport, i que hi ha molts clubs pendents de la seua actuació (alguns d'àmbit internacional). Tot i això, reconeix que “vol continuar amb els peus a terra i centra-se en el seu equip actual”.

També et pot interessar

stats