Un alacantí recorre el camí de Santiago en un temps rècord

Miguel Mataix ha tardat 6 dies, 10 hores i 15 minuts a cobrir els 787 quilòmetres del recorregut.

Miguel Mataix, en una de les etapes del camí
Miguel Mataix, en una de les etapes del camí / Aurora Payà

L'alacantí Miguel Mataix, veí del poble de Beneixama, ha recorregut els 787 quilòmetres del camí de Santiago francés en 6 dies, 10 hores i 15 minuts. Miguel va eixir del poble francés Sant Joan de Peu de Port diumenge passat i va arribar ahir, totalment esgotat, a la porta de l'Obradoiro de Santiago passades les quatre de la vesprada.

Aquest alacantí, de 43 anys, ha fet jornades maratonianes d'entre 15 i 20 hores de marxa, amb un desnivell total de 14.000 metros. Apenes ha dormit 5 hores en aquestos sis dies. Segons ha relatat, la part més dura ha sigut el recorregut pels camps de Castella, ja que la calor l'obligava a ingerir vora 15 litres de beguda al dia i a menjar molt poc. També han sigut difícils els últims 20 quilòmetres abans d'arribar a Santiago, ja que hi arribava molt just de forces i les cames quasi no l'aguantaven.

Per a demostrar el seu pas per totes les etapes, aquest particular pelegrí ha portat en tot moment dos GPS, a banda de la credencial on s'estampen els segells. Miguel és aficionat als ultratrails però, sens dubte, els més de 700 quilòmetres del camí han sigut el repte esportiu més difícil al qual s'ha enfrontat. Ara, toca fer balanç i demostrar que realment ha batut el rècord en recórrer el camí de Santiago en menys temps.

També et pot interessar

stats