La UE demana una "prova verificable" de vida de Peng Shuai

Peng Shuai en un partit de l'Obert d'Austràlia el 2019 / Reuters
Peng Shuai en un partit de l'Obert d'Austràlia el 2019 / Reuters

La Unió Europea (UE) ha demanat al govern xinés que proporcione "proves verificables" sobre el parador i la seguretat de la tenista Peng Shuai, desapareguda fa quatre setmanes després de denunciar que va patir abusos sexuals per part d'un exalt càrrec de l'executiu i del Partit Comunista del país.

Així, la diplomàcia europea demana més garanties per a creure que Peng Shuai "és lliure i no està amenaçada", i assegura que la seua reaparició pública fa una setmana en un vídeo difós per la premsa afí al règim de Pequín "no alleuja les preocupacions sobre la seua seguretat i llibertat".

A més, la UE insta Pequín a fer una "investigació completa, justa i transparent" sobre les acusacions d'agressió sexual que la tenista va dirigir a l'exvicepresident xinés Zhang Gaoli, que va ocupar el càrrec entre els anys 2012 i 2017.

Amb tot, els 27 deixen clara la seua oposició a l'"ús de la pràctica de la desaparició forçada i la detenció arbitrària" i, en aquest sentit, demanen a la Xina que complisca els drets humans.

També et pot interessar

stats