Tres pilots valencians arriben a l'etapa final del Dakar

El farmacèutic d'Énguera ha resistit amb la seua moto després de travessar el desert peruà. En cotxes, l'equip format per Emilio Ferrando i Guillermo Gómez també ha sortejat les perilloses dunes del país sud-americà.

Natxo Sanchis arriba a l'etapa final del Dakar
Natxo Sanchis arriba a l'etapa final del Dakar

L'etapa final del Dakar tindrà triple representació valenciana, amb una moto i un cotxe. El pilot de moto d'Énguera, Natxo Sanchis, ha aconseguit finalitzar la novena etapa i millorar la posició de partida. Sanchis ha remuntat huit posicions després de recórrer els 313 quilòmetres en bucle per terres de Pisco, que marca l'antesala de l'etapa final que torna a la capital peruana, Lima. Ha finalitzat el número 70, a 35 hores i 15 minuts del líder. D'altra banda, el pilot de Canals Emilio Ferrando ha portat el seu cotxe a la dècima etapa amb la col·laboració del copilot alacantí Guillermo Gómez. Han acabat en la posició 41, a 38 hores i 15 minuts del primer.

Una etapa més, encapçala la classificació en motos l'australià Toby Price. Amb una recent operació en la monyica. El pilot, que ja va guanyar el ral·li en 2016, ha de soltar el gas de la moto quan no pot suportar el dolor. Segon es manté el xilé Pablo Quintanilla a només un minut i dos segons, i tercer el vigent campió, l'austríac Matthias Walkner, amb una distància de sis minuts i mig. Pòdium calcat al d'ahir. L'eixida en línia de grups de 10 motos ha fet que les escapades foren molt difícils.

La sorpresa de hui ha sigut l'abandonament del francés Van Beveren, quart en la darrera etapa, que ha trencat el motor. Aquesta baixa ha beneficiat els espanyols millor classificats. El primer és el català Oriol Mena, en la novena posició, a una hora i 52 minuts. La primera dona és, de nou, Laia Sanz, que en una onzena posició està a prop de complir el seu objectiu de quedar dins el top 10.

Quant als cotxes, el líder és, una vegada més, el qatarià Nasser al-Attiya, qui ha guanyat la tercera etapa d'aquesta edició i fa el podi 35 en les seues 11 participacions. Segon és l'espanyol Nani Roma, a 51 minuts. L'emoció per veure qui s'embutxaca el triomf d'enguany es resoldrà demà en l'última etapa. En tercer lloc està Sebastian Loeb, que no es dona per vençut i ataca totes les etapes. Ell ha marcat els millors parcials fins a patir dues parades en l'últim tram. Dues hores el separen del líder. A set hores està Carlos Sainz, que va huité. Stephane Petterhansel, que estava entre els primers llocs durant les últimes etapes, ha hagut d'abandonar hui en trencar el motor.

També et pot interessar

stats