Torna la marató de Nova York amb participació reduïda

La cita se celebrarà al novembre i hi participaran uns 33.000 corredors

Imatge de la Marató de Nova York de 2019
Imatge de la marató de Nova York de 2019 / Twitter: @nycmarathon

La marató de Nova York, un de les més importants del món, tornarà a disputar-se el pròxim 7 de novembre, després de l'aturada per la pandèmia de la Covid-19, amb la participació de 33.000 corredors, el 60% de l'habitual.

Com que la marató de 2020 va ser cancel·lada, els corredors registrats tenien l'opció de reclamar el reembossament de la seua inscripció o canviar-la per un accés garantit a les edicions de 2021, 2022 o 2023, per la qual cosa l'organització espera que hi acudisca una part d'aquests participants i no farà el sorteig habitual.

Així, en un comunicat, New York Road Runners va assenyalar que hauran de seguir-se les recomanacions de seguretat i que s'utilitzarà un nou format per a controlar el temps i reduir la densitat de corredors al principi i final del trajecte, que obligarà al fet que la primera tanda comence una hora abans i les últimes dues hores després.

Els corredors, a més, hauran d'estar preparats "per a aportar un resultat negatiu de test de Covid-19 o la prova d'una sèrie de vacunació completa".

El director de la marató, Ted Metellus, ha destacat, a més, que es commemorarà el 50é aniversari del certamen, que el 2019 va batre un rècord i es va posicionar com el més populós del món en registrar 53.640 persones a la línia de meta, amb "corredors de tot el món participant-hi en persona i virtualment".

Nova York continua reprenent la seua activitat esportiva davant la millora de la situació epidemiològica i ja ha anunciat l'obertura de seccions per a persones vacunades als principals estadis, inclosos el Madison Square Garden o el Yankees Stadium.

També et pot interessar