Torna el Gran Premi València de ciclisme

La prova, que no es disputa des del 2005, reedita la celebració del prestigiós Trofeu Lluís Puig

Torna el Gran Premi València de ciclisme
Torna el Gran Premi València de ciclisme

La Clàssica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi València, torna al calendari ciclista espanyol, després quinze anys, segons han anunciat els organitzadors, el Club Ciclista La Marina i l'empresa SLT Sport. Aquesta prova, coneguda com el Trofeu Lluís Puig, solia obrir la temporada ciclista i va desaparéixer en el 2005, anys fins al qual s'havia disputat de forma ininterrompuda des del 1969. En total, cinquanta-una edicions i, per tant, la del 2021 serà l'edició 52, com acaba de confirmar la Unió Ciclista Internacional (UCI).

La Clàssica és una prova d'un dia, a l'estil de les clàssiques europees, però amb un marcat caràcter finalitzador, és a dir, dirigit als esprintadors, i no tant rodadors com les més mítiques proves d'un dia belgues i franceses. Per això, en el seu palmarés trobem alguns dels esprintadors més reconeguts en els últims anys, com ara Domingo Perurena, Noël Dejonckheere, Mathieu Hermans, Sean Kelly, Laurent Jalabert, Mario Cipollini, Erik Zabel, Óscar Freire i Alessandro Petacchi.

La Setmana Ciclista Valenciana puja de categoria.

La Clàssica Comunitat Valenciana 1969 està organitzada pel mateix equip que ja ha organitzat, des del 2017, la Setmana Ciclista Valenciana – Volta a la Comunitat Valenciana fèmines, una prova de caràcter internacional que enguany estrenarà categoria en la cinquena edició, ja que ha aconseguit pujar de categoria, ara en l'UCI 2.1.

També et pot interessar

stats