Tom Daley: "Estic orgullós de ser gai i campió olímpic"

El saltador anglés assegura a Tòquio: "Hi ha més esportistes obertament homosexuals que en jocs anteriors"

Tom Daley, durant uns entrenaments a Tòquio
Tom Daley, durant uns entrenaments a Tòquio
26 de juliol 2021 - 20:27

L'anglés Tom Daley s'ha coronat aquest dilluns campió de salt de trampolí de 10 metres sincronitzat, juntament amb Matty Lee. Després de penjar-se la medalla, en roda de premsa, el britànic ha llançat un missatge reivindicatiu: "Em sent orgullós de dir que soc un home gai i que també soc campió olímpic".

"Quan era més jove em pensava que mai podria aconseguir res precisament per ser qui era. Ser campió olímpic ara demostra que pots aconseguir qualsevol cosa", ha assenyalat Daley, que va eixir de l'armari en 2013 per a declarar-se obertament bisexual.

El saltador ha assenyalat que a Tòquio "hi ha més esportistes obertament homosexuals que en jocs anteriors". "Espere que qualsevol jove LGTB puga veure que no importa com de sol et sentes ara. No estàs sol, pots aconseguir qualsevol cosa", ha conclòs la intervenció.

Després del debut a Pequín 2008, Daley va aconseguir la primera medalla al seu país, a Londres 2012, i va repetir bronze a Rio 2016. A Tòquio ha guanyat el primer or, per davant de la parella xinesa i de la del comité olímpic rus.

També et pot interessar

stats