Tir d'eixida a la primera Lliga Asobal professionalitzada

El Benidorm, que jugarà la novena temporada en la màxima competició de l'handbol estatal, serà l'únic representant valencià

Juan Carlos Sempere fa un llançament a porteria
Juan Carlos Sempere fa un llançament a porteria / Twitter: @bmbenidorm

Aquest dissabte s'inicia una nova era en l'handbol espanyol. Comença una nova temporada de la Lliga Asobal, la primera amb la qualificació de categoria professional. D'aquesta manera, es converteix en la cinquena competició amb aquesta consideració després de la Primera i la Segona masculines i la Primera femenina de futbol i l'ACB de bàsquet.

La nova temporada començarà amb un derbi entre l'actual campió, el Barça, i el subcampió, el Granollers. L'objectiu ara és buscar noves vies d'ingressos per a competir amb les principals lligues europees, sobretot la Bundesliga i la LNH francesa i evitar així la fugida de talent espanyol a l'estranger.

Per segon any consecutiu, la màxima categoria de l'handbol estatal només tindrà un equip valencià, el Benidorm, que jugarà per novena vegada en l'Asobal. L'equip entrenat per Fernando Latorre afronta el nou curs després de l'històric quart lloc de l'any passat, que li ha valgut la classificació per a jugar a Europa per segona vegada en la història.

El Benidorm debutarà a casa aquest diumenge a les 12:00 h al Palau d'Esports contra el Bidasoa Irún, tercer classificat la temporada passada. Els de la Marina Baixa arrosseguen problemes en alguns jugadors que seran dubte fins a l'últim moment, com ara Ivan Nikcevic o Carlos Grau. El partit servirà per a veure el debut de les noves incorporacions com Samuel Ibáñez davall dels pals, els extrems Mladen Sotic o Ramiro Martínez, els primeres línies Rolandas Bernatonis o Rubén Santos o el pivot Draguen Soljic.

També et pot interessar

stats