El tenis envaeix la plaça de l'Ajuntament i la plaça de bous de València

La plaça de l'Ajuntament ha sigut hui escenari del torneig Tenis al Carrer, per a xiquets i xiquetes de 4 a 14 anys.

La plaça de l'Ajuntament durant aquest matí

 La plaça de l'Ajuntament de València ha sigut hui escenari del torneig Tenis al Carrer, per a xiquets i xiquetes de 4 a 14 anys. Entre les 11.00 i les 14.00 hores han passat per les cinc pistes de tenis més de 300 menuts aficionats que, només per participar-hi, han rebut invitacions per a assistir als entrenaments i han entrat en el sorteig per veure en viu el partit entre Alemanya i Espanya, on jugarà Rafa Nadal.

Per a Paco Pérez, de la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana, "la resposta dels veïns ha sigut molt positiva. La intenció era acostar el tenis als més menuts i traure al carrer un esport que de vegades es veu com a elitista. És una forma de celebrar amb els ciutadans i els visitants de València l'esdeveniment en la nostra ciutat d'una fita esportiva de primera magnitud, com la Copa Davis".

Per a l'alcalde de València, Joan Ribó, "el fet que participen en la Copa Davis figures com Rafa Nadal té una bona influència, sobretot en l'esport base, tan important per a la ciutat, i potencia el nostre treball en les escoles esportives municipals".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha visitat la plaça i ha destacat que "la Copa Davis és una celebració molt interessant per a València, que ja és una terra d'acolllida de grans celebracions esportives fruit de l'esforç, del treball, i de conviccions molt importants per a esta pedagogia activa cap als xiquets i les xiquetes".

La plaça de bous es transforma

La plaça de bous es transforma

A la plaça de bous de València treballen a destall per a condicionar-la com a pista de tenis. Del 6 al 8 d'abril s'hi jugaran els quarts de final de la Copa Davis que enfronten Espanya i Alemanya, on participa Rafa Nadal. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València han visitat les obres i han valorat molt positivament la col·laboració entre les institucions valencianes.

La Generalitat es farà càrrec dels 336.000 euros de les despeses d'organització, mentre que la Generalitat invertirà 180.000 euros en promoció. Els treballs d'adequació de la plaça de bous corren a càrrec de la Diputació de València.

En total més de 10.000 aficionats al tenis podran assistir a aquest pavelló de tenis gegant, on s'espera un ple total. Les entrades tenen uns preus que van de 80 a 200 euros (abonament per als tres dies), depenent de la ubicació.

La Copa Davis és una competicio internacional organitzada per la Federació Internacional de Tenis, on els jugadors no participen de forma individual, sinó per equips nacionals. La primera Copa Davis va tindre lloc l'any 1900 i es disputa anualment. 

En els quarts de final que es juguen a València s'enfronten Espanya i Alemanya. En l'equip espanyol, a banda de Rafa Nadal, juguen els valencians David Ferrer (de Xàbia) i Roberto Bautista (de Castelló), a més de Pablo Carreño i Feliciano López.

També et pot interessar

stats